Assyriska IK presenterade en del nyheter på tisdagen. Fr.v. Benjamin Sörman, Kalle Ekman, Michael Sjöquist, Simon Adjei Karlsson, Gentonis Gjikokaj med sportchefen Rubel Shamoun. Påbilden saknas; Midhad Jukovic och Daniel Koutcho. Foto: Privat.

Assyriska satsar inför heta säsongen

En ny serie och spännande derbyn mot Råslätt väntar för Assyriska IK i fotbollstvåan den här säsongen.

En säsong som nu Assyriska har rustat ordentligt för. På tisdagen presenterade klubben fem helt ny ansikten och två andra som är klara för föreningen efter att ha varit utlånade från J-Södra.

– Jag tycker det ser bra ut med de här killarna i laget och vi siktar på att bli bland de fem bästa i serien, säger Rubel Shamoun, sportchef i Assyriska IK.

Det blir spel i östra Götalandstvåan i år och den meste meriterade spelaren som är ny är Simon Adjei Karlsson, 24, som närmas kommer från kanadensiska klubben, Aurora United, men har ett förflutet i Husqvarna FF.

– Det är en utpräglad målskytt som vi är glada över att vi kunnat knyta till oss, säger Rubel Shamoun.

Benjamin Sörman, ytterback från J-Södra, Gentonis Gjikokaj, anfallare från HFF och Kalle Ekman, J-Södra, är tre unga lirare som är födda på slutet av 90-talet. Den sistnämnde är anfallsspelare.

– Kalle Ekman hoppade in i en match för J-Södra i allsvenskan, säger Rubel Shamoun.

Midhad Jukovic (mittfältare/forward) och Daniel Koutcho (mittfältare) har varit utlånade från J-Södra, men har nu skrivit kontrakt med Assyriska.

– Spelarna är unga och utvecklingsbara och vi hoppas att de kan utvecklas hos oss, säger Rubel Shamoun.

Andreas Tegström är huvudtränare i klubben i år med. Sedan tidigare var det klart att Michel Haidari skulle vara assisterande tränare.

– Nu har vi gjort klart med Michael Sjöquist också som ska dela på den assisterande sysslan med Haidari. Han har varit assisterande tränare i HFF tidigare i superettan. Under de senaste åren har han varit huvudtränare i en norsk klubb, säger Rubel Shamoun.

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load