Robert Benke och Karl Granbom. Foto: PeaX Svensson

Assyriska värvar dubbelt – plockar in J-Södra-talang

Assyriska värvar dubbelt – plockar in J-Södra-talang

En återvändare och en talang från Jönköpings Södra. Där har ni Assyriska två senaste – och troligtvis sista – nyförvärv inför debutsäsongen i division 2. Karl Granbom och Robert Benke presenterades på en presskonferens på onsdagen.

Assyriska har redan gjort flera värvningar inför den kommande debutsäsongen i division 2. På onsdagen presenterade klubben ytterligare två spelare.

Mittfältaren Robert Benke, 22, återvänder till klubben efter ett par års studier i Karlstad, från vilka han nu tar ett sabbatsår.

– Jag använder mig mycket av min spelförståelse. Sedan är jag ganska duktig offensivt och helt okej defensivt, säger Benke.

Under tiden i Karlstad har mittfältaren spelat i bland annat division 4. Och det finns fortfarande ett par frågetecken att räta ut inför division 2-debuten.

– Det har känts bra på de få träningar jag varit här. Jag vill göra ett lika bra intryck som förra gången, säger Benke.

Mittbacken Karl Granbom, 19, ansluter efter flera år i Jönköpings Södras U19- och U21-lag. Norrahammarssonen ser fram emot att äntligen få spela seniorfotboll.

– Jag ville komma hit och konkurrera och äntligen spela a-lagsfotboll där det går ut på att vinna matcherna, säger Granbom som redan under den korta tiden han varit i klubben märkt en stor skillnad från juniorfotbollen.

– Mycket snacket och pondusen och att man vill hjälpas åt. Men även tempot. Även fast det är träning vill man inte vika ned sig.

Båda spelarna har skrivit kontrakt på 1+1 år.

-----

No more pages to load