Aulander: “Vi behöver spela bättre för att vinna på den här nivån”

Aulander: “Vi behöver spela bättre för att vinna på den här nivån”

Det blev det tyngsta möjliga motståndet för Wetterbygden Highlanders i premiärmatchen för Superettan. Djurgården som gick obesegrade ur Norra basketettan var numret större. Slutresultatet skrevs till 91-63 (18-17, 29-6, 22-27, 22-13)

Djurgården, som kom etta i den Norra Basketettan, blev det första motståndet för Highlanders i Superettan. Matchen började dock jämnt och i den första perioden stod resultatet 18-17. I andra var det Djurgården som tog över spelet och vann perioden med hela 29-6. Där med stod resultatet 47-23 i halvtidsvilan.

-Vi har en andraperiod som förstör för oss helt. Resten av matchen spelar vi faktiskt mer eller mindre jämnt med Djurgården. Vi leder matchen i början men de tar ledningen i slutsekunderna i första perioden. Djurgården visar klass. Jag håller dem och deras spelarmaterial minst lika starkt som de sämre lagen i Basketligan, säger Highlanders tränare Dennis Aulander.

I andra halvlek fortsatte Djurgården att visa sin kvalité. Deras främsta poängplockare, André Benediktsson, fixade 18 poäng i matchen till hemmalaget. Slutresultatet skrevs sedan till 91-63.

-Det är klart att vi är besvikna. Samtidigt har vi inte haft det här motståndet innan. Jag är stolt över sättet vi väljer att ta kampen och vi visar karaktär. Vissa saker måste tillskrivas motståndaren men samtidigt behöver vi spela bättre för att kunna vinna på denna nivån. Vi sköt inte speciellt bra och i första halvlek har vi 13 turnovers. Det fungerar inte i längden, säger Aulanders.

I Highlanders var det Mathias Liljeqvist som visade klass i anfallet med sina 16 poäng.

-Jag tycker han är den som har den bästa matchen av oss alla. Vilket är roligt med tanke på att Djurgården hyllade honom innan matchen. Jag tycker Torbjörn Svensson som är tillbaka efter skade visade att han kommer bli ett vapen för oss. Eddie Alm hade bra fart under fötterna. Samtidigt hade vi inget flyt i skyttet. Så vi har mer att ge.

-----

No more pages to load