Bill Sweatt gör comeback mot Färjestad. Foto: Mattias Landström

Beskedet: HV-stjärnan gör comeback – efter dubbla skadehelvetet

När HV71 tar emot Färjestad på söndagen får laget tillbaka en spelare som dragits med stora skadebekymmer under säsongen.

HV71 har fått ett glädjebesked inför söndagens hemmamatch mot Färjestad. Bill Sweatt är åter redo för spel.

– Han är med i morgon från start. Vi får ge honom tid igen. Han har bara spelat 11 av 33 matcher. Det gäller för honom att komma in i spelet direkt. Vi får se hur mycket istid han får, säger HV71:s tränare Johan Lindbom till News.

Sweatt har haft en tung säsong. Den amerikanske forwarden kunde inte ansluta till HV71 förrän ett par matcher in på SHL-säsongen på grund av skattetekniska skäl. Därefter dröjde debuten ytterligare någon match på grund av sjukdom.

Sedan började skadeproblemen. I en match mot just Färjestad i mitten av oktober lämnade 28-åringen plötsligt isen. Kort senare kom beskedet att han drabbats av en ljumskskada.

Omkring en månad senare var Sweatt tillbaka innan en ny skada satte stopp inför bortamötet mot Växjö i slutet av november. Sedan dess har den tidigare Brynäs- och Luleå-spelaren inte gjort något framträdande i HV-tröjan.

– Det är en jätteinvestering man gjort. Vaknar han till liv nu när slutet kommer är det positivt. Det är en stjärnspelare. Det är det största nyförvärvet man tagit på forwardsidan helt klart, säger News hockeyexpert Anders ”Fanta” Karlsson.

Även om HV71 nu får tillbaka en av sina stjärnor saknas flera andra. David Ullström är inte redo efter den hjärnskakning han ådrog sig mot Rögle i slutet på december, David Gustafsson är sjuk, Erik Brännström är inte redo för spel efter JVM-turneringen i USA, Linus Söderström, Sebastian Wännström, Kristofer Berglund och Alexander Ytterell är alla uppsatta på skadelistan.

Men trots de många avbräcken är det en regerande mästare vid gott mod som tar sig an rivalen från Värmland på en, inom hockeyn, relativt ovanlig söndagsmatch.

– Vi har spelat bra ett längre tag. Vi har egentligen bara en plump och det var nere i Ängelholm (förlust 1–4 mot Rögle). Vi har spelat stabilt. Vi ska bygga vidare på det spelet vi har. Defensiven har varit bra. Offensiven har varit på uppgång och har varit riktigt bra i vissa matcher, säger Lindbom.

HV71:s superlöfte sajnar a-lagskontrakt

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

HV71–Färjestad

Vad: Omgång 36 av SHL (båda lagen har spelat 33 matcher)

Var: Kinnarps Arena

När: Söndag 7 januari, 15:15

 

-----

No more pages to load