Blytungt för Hallby – sekunder från viktigt poäng

Blytungt för Hallby – sekunder från viktigt poäng

Det fortsätter gå tungt för Hallby i division 1-handbollen. Laget såg ut att stå för en stark vändning hemma mot S-hof på onsdagskvällen. Men med bara sekunder kvar kom kallduschen.

Hallby i ett extremt behov av poäng fick tuffast möjliga start hemma mot S-hof på onsdagskvällen. Laget hamnade tidigt i ett 0–5-underläge och redan efter ett par minuter kändes det givet vart matchen skulle gå.

Men det blåklädda hemmalaget gav sig inte. Trots ett svagt anfallsspel under den inledande delen av första halvlek hade Hallby efter knappt 20 minuter krympt avståndet till tre mål.

När de första 30 minuter var över hade gästerna utökat sin ledning med ytterligare ett mål till 7–11.

Fast försprånget kunde varit betydligt större om inte Klara Härnström i hemmamålet stått för flera högklassiga räddningar.

Samtidigt kunde försprånget varit betydligt mindre om inte Nadja Petersen–Ingelsson i motståndarmålet stundtals storspelat även hon.

Men inte ens Petersen-Ingelsson kunde hindra hemmalagets framfart i den andra halvleken.

Hallby kom ut med bra tryck och efter nio minuters spel stod det plötsligt 13–12 till hemmalaget.

Den tighta och jämna matchen fortsatte hela vägen in till slutskedet. Och de flesta av åskådarna i Arenan trodde nog att hemmalaget skulle få med sig en välbehövlig seger när satte 22–21 med två minuter kvar.

Då kom den tunga vändningen. Hallby åkte på en utvisning och tvingades avsluta matchen med en spelare mindre. Fast trots ett fortsatt bra målvaktsspel från Härnström skulle S-hof till slut stå som segrare efter ha prickat in 22–23 med blott åtta sekunder kvar av matchen.

Förlusten innebär att Hallby är fortsatt näst sist i division 1.

-----

No more pages to load