(55) Andreas Borgman, HV71 - Luleå HF Foto: Mattias Landström

BOMBEN: NHL-klubbar slåss om HV:s succéback

BOMBEN: NHL-klubbar slåss om HV:s succéback
HV71 har imponerat stort under säsongen och befinner sig just nu på en tredjeplats i SHL. En av anledningarna till att det gått så bra för klubben är att backen Andreas Borgman snabbt blivit en av seriens ledande backar. Enligt Sportbladet.se är nu flera NHL-klubbar intresserade av succébacken.

På tisdagskvällen slog HV71, Djurgården med 2-1 och den nyblivna Tre Kronor-backen Andreas Borgman stod återigen för en fantastisk insats. Efter matchen avslöjade Aftonbladet att flera NHL-klubbar är ute efter succébacken. Något som Borgman själv bekräftade efter matchen.

– Det är mest agenten som sköter kontakten, men vissa lag vill prata med en personligen, säger Borgman till sportbladet.se.

Vilka klubbar det rör sig om vill han inte säga men han säger att han inte kommer stressa fram något beslut heller utan fokusera på spelet, men självklart är drömmen att spela i NHL.

– Det är så klart roligt. Men nu är det fokus på HV, sedan Tre Kronor nästa vecka. Men det är klart jag har NHL i åtanke, det är ju dit jag vill. Någon gång i alla fall.

Under matchen på Hovet fanns det representanter från Boston, Edmonton, Calgary och Nashville på plats för att ta en närmare titt på Erik Brännström och Lias Andersson, men nog imponerade även Borgman på dem.

– Det gäller att inte stressa fram något heller, just nu känns det inte högaktuellt, säger Borgman.

-----

No more pages to load