Andreas Borgman Foto: Mattias Landström

Borgman tillbaka efter skadeperiod

Borgman tillbaka efter skadeperiod
Det var i landslagsdebuten mot Ryssland i Channel Cup som Borgman skadade axeln. Idag var han tillbaka i HV71 och ställde upp mot Växjö.

-Det har varit jobbigt att vara vid sidan av, säger Andreas Borgman.

Det var den 15 december olyckan var framme. I den andra perioden mot Ryssland i Channel Cup blev han tacklad och skadade axeln. Idag var han tillbaka på isen och körde fullt från start.

-Jag har verkligen sett fram emot att spela och det är skönt att få slippa att bara träna rehab och fys. Det är bara att köra på. Det gäller att hoppa in från start och göra sitt jobb helt enkelt.

Hans egen insats under dagens match ger han godkänt.

-Nja, det gick helt okej. Det märks att man varit borta ett tag. Det är en okej första match efter att ha varit borta i tre och en halv vecka.

Det blev ändå förlust för laget efter en tuff match med förlängningsdrama.

-Vi började lite halvkast och spelade slarvigt och fick inte riktigt fast dem. De käkade på rätt bra. Sedan tycker jag vi kommer in i matchen och har chans att avgöra den tidigt. Ibland studsar det helt enkelt inte rätt. Vi måste vara mer distinkta när vi får lägen.

Efter att ha sett laget från sidan i en månad har han åsikter om vad som behöver förbättras i grundspelet.

-Vi måste ha lite tålamod när vi är i egen zon och hamnar under press. Vi måste få ut puckarna snabbare så det inte blir långa anfall mot oss. Det är oftast då man blir trött och då sker alla misstag. Vi måste bli bättre sett över hela matcherna. Det gäller att komma in bra från första perioden. Det räcker inte med att bara vara bra i 40 minuter, säger Borgman.

-----

No more pages to load