(90) Ted Brithén Foto: Mattias Landström

Brithén: “man har kvar känslorna från matchen innan”

Brithén: “man har kvar känslorna från matchen innan”

Det var en het match med mycket känslor som spelades mellan HV71 och Rögle. Det blev till slut vinst för hemmalaget. Lagkaptenen, Ted Brithén, bidrog med både kamp och att bryta den negativa powerplay-trenden. 

Redan en minut och 15 sekunder in i matchen gjorde han avtryck genom att tackla ner en Rögleback i anfallszon. Något som satte igång adrenalitet i matchen redan från start.

-Det gick väldigt fort och jag kom in fel i situationen. Det är sånt som händer. Det är bara att be om ursäkt, men det var lungt för han. Jag fick nog lika ont som han fick, säger Ted Brithén och skrattar.

Med en match som innehöll mycket utvisningar, med både boxplay och powerplay, var det näst intill slutspelskänsla på isen.

-När man spelar två matcher i rad mot varandra har man kvar känslorna från matchen innan. Back-to-back möten är roligt även fast det tar hårt på kroppen. Det blir en större hetta från start och man vet lite mer om varandra redan från början, säger Brithén.

Det var i andra perioden som det lossnade för HV med hela fyra mål.

-Vi fick med oss lite momentum i matchen. Det är så i hockey att det kan gå väldigt fort. Vi har många skickliga spelare i det här laget som kan sätta dit pucken.

Men det Brithén bidrog mest med var att bryta måltorkan för HV:s powerplay.

– Jag försöker vara delaktig så mycket som möjligt. Så länge vi kan vinna matcher spelar det ingen roll hur jag spelar. Samtidigt är det skönt att gör mål i powerplay. Vi har gjort det bra på träningarna hittils och det var det första steget för att det skulle lossna.

-----

No more pages to load