HV71 - Brynäs IF Foto: Mattias Landström

Brynäsforwarden: HV71 är ‘‘inte överjävliga’’

Brynäsforwarden: HV71 är ‘‘inte överjävliga’’

HV71 leder SM-finalserien med 1–0 i matcher. Men att Jönköpingslaget kopplat ett guldgrepp är inget som Brynäsforwarden Daniel Mannberg håller med om.
   – De är också bra. Men inte överjävliga, säger Mannberg till Brynäs hemsida.

Finalserien mellan HV71 och Brynäs är i gång. Jönköpingslaget vann den första matchen med 5–2 och leder därmed matchserien med 1–0 i matcher.

På tisdagskvällen är det dags för match två. Den här gången i Gävle.

Brynäsforwarden Daniel Mannberg har redan erfarenhet från SM-finalspel när han tillsammans med Luleå föll mot Skellefteå säsongen 2012/13.

Årets finalserie är mer överkomlig för Mannberg och hans lag, säger forwarden.

– Skellefteå var extremt svåra då. Man kände shit de här är bra. Den känslan har man inte nu med HV71. De är också bra. Men inte överjävliga, säger Mannberg till Brynäs hemsida.

HV71 har varit SM-slutspelets klart starkaste lag efter 4–0 mot Färjestad i kvartsfinalen och 4–1 mot Malmö i semifinalen.

Men det skrämmer inte Mannberg.

– Jag tycker att HV känns skönare att möta än Frölunda. Det blir lite annat spel med mer öppna isytor och så. De är inte dåliga. Nej, nej. Men vi har en riktigt bra känsla i laget. Vi har slagit ut både Linköping och Frölunda och HV är inte bättre. Att det blev en förlust i den första matchen var synd men det kommer fler chanser. Och vi har visat att vi har ett lag som bara blir bättre när det grinar emot, säger Mannberg.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: HV-STJÄRNAN SKADAD – LÄMNAR LUGNANDE BESKED

LÄS OCKSÅ: TEDENBY OM SUPERMÅLET – TRÄNAREN VILL HA BYTE

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load