Erik Christensen Foto: Mattias Landström

Christensen om rekordet: ‘‘Målen är lite fulare’’

Christensen om rekordet: ‘‘Målen är lite fulare’’

Erik Christensen har satt personligt målrekord i HV-tröjan. Men även om puckarna trillat in har det kanske inte varit på det snyggaste sättet, säger centerstjärnan i en intervju med Sport JKPG.

Hockeymål behöver inte alltid vara snygga. Det vet Erik Christensen om.

När HV71:s stjärncenter satte 1–0 i hemmamatchen mot Leksand på fredagskvällen var det efter en något lyckosam studs där pucken tog på ett LIF-blad innan den hittade fram till Christensen framför mål.

Fullträffen var kanadensarens fjortonde för säsongen, vilket innebär att han nu satt nytt personligt målrekord i HV71.

– Målen är lite fulare nu. Men jag tror det beror på hur ligan har utvecklats med starkare försvarsspel. Det är lite annorlunda jämfört med när jag först kom hit, säger Christensen.

– Det är tightare checking och det liknar med nordamerikansk hockey. Men jag klagar inte. Det är alltid skönt att kunna bidra och det är därför jag är här.

Segersiffrorna skrevs till slut till 3–1. Vinsten innebar att HV71 studsade tillbaka snabbt efter förlusten mot Skellefteå i tisdags då laget bröt sin fem matcher raka segersvit.

Trepoängaren innebär att Jönköpingslaget nu ligger på tredje plats i SHL-tabellen med ett betryggande avstånd till sjundeplatsen, vilket innebär play-in för att nå kvartsfinal.

Christensen ser en skillnad i sitt lag nu jämfört med när det gick lite tyngre i slutet av november och början av december.

– Vi har äntligen börjat göra lite mål. Om vi kan göra tre mål i varje match ger vi oss själva en bra chans för vi släpper bara in ett eller två mål. Vi släpper inte in fyra eller fem mål under en match, säger HV-centern.

– Och vårt powerplay ser lite bättre ut nu. Vi har lite flyt just nu.

Men fredagens match var även viktigt på grund av två andra anledningar.

Det var den första matchen i back-to-back-mötet med Leksand (match 2 spelas i kväll) samtidigt som David Petrasek hyllades för sina insatser i HV-dressen med att få sin tröja hissad i taket.

– Vi sade till varandra i omklädningsrummet att när det är en speciell kväll som i kväll så är det viktigt för oss att vinna matchen, säger Christensen.

– Det är ett back-to-back-möte så det var viktigt för oss att få med oss momentum inför i morgon (läs: i dag). Jag tyckte vi gjorde en stark instats. Det var inte vår bästa match. Men vi kom ut snabbt och gjorde två mål.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: THÖRNBERGS ‘‘DISS’’ EFTER NYA FULLTRÄFFEN

LÄS OCKSÅ: MAGISKA HYLLNINGEN AV PETRASEK

-----

No more pages to load