Montage. Foto: Mattias Landström

Cibickis superhyllning till Jimmy Thelin: Kommer ta guld

‘‘Han hade klarat sig bra i en europeisk storklubb’’

Pawel Cibicki gör succé i Malmö FF säsongen efter utlåningen till Jönköpings Södra. I en intervju med Kvällsposten hyllar nu forwardsstjärnan J-Södra-tränaren Jimmy Thelin som fick fart på Cibickis karriär efter att han hamnat i Åge Hareides frysbox.

Pawel Cibicki hamnade i frysboxen i Malmö FF. Räddningen blev Jönköpings Södra under säsongen 2016.

Den nu 23-årige forwarden gjorde tio mål och sex assist och var J-Södras främsta offensiva vapen. Efter säsongen återvände Cibicki till Malmö.

Hemma i Skåne har succén fortsatt. Forwarden har gjort tre mål på lika många matcher.

I en intervju med Kvällsposten berättar Cibicki var J-Södras tränare Jimmy Thelin betytt för honom och hans utveckling.

– Det är rätt svårt att beskriva men för mig klickade det direkt. Han sa till mig: ”Sluta tänk, du spelar nästa match”. När jag fick höra det första gången kändes det som att jag inte hade något att förlora. Det var bara att gå ut och köra. Jag gjorde det jag var bra på och jag vågade. Jag vågade till och med misslyckas, säger Cibicki till Kvällsposten.

Han spår dessutom en ljus framtid för sin förre tränare.

– Det han gör nu är bara början på en stor karriär, det kan jag lova. Det han gör med Jönköping är det inte många som skulle klara. Jag har sett deras tre matcher i år och de har varit överlägsna i stort sett hela tiden. Att de inte fått poängen med sig är en annan femma men de tror verkligen på sitt spelsätt. Jimmy kör sitt race oavsett vad alla andra tycker. Det ger utdelning och de kommer etablera sig, garanterat, i allsvenskan. Jag tror att det är en tidsfråga innan han hamnar i en storklubb, säger Cibicki.

Cibicki tror dessutom att Thelin kan hamna utanför Sveriges gränser.

– Större i allsvenskan till att börja med och sen när han tar guld så sticker han. Jag tror att han hade klarat sig bra i en europeisk storklubb. Helt ärligt, det måste jag säga, säger MFF-stjärnan.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load