Spartans ordförande Fredrik Bengtsson. Foto: Daniel Malmberg/Jkpg Sports Photo

Efter dopingskandalen – Spartans tar avstånd

Efter dopingskandalen – Spartans tar avstånd
En spelare i det amerikanska fotbollslaget Örebro Black Knights stängs av på grund av doping. Nu tar Jönköping Spartans starkt avstånd från användandet av olagliga preparat. 

Det var på onsdagen som den amerikanska fotbollsklubben Örebro Black Knights meddelade att en spelare i föreningens Superserie-lag stängs av på grund av doping.

Spelaren ska ha testat positivt för Oxilofrin i samband med en tävlingsmatch i maj.

Nu tar Jönköping Spartans starkt avstånd i frågan.

‘‘JAFF tar starkt avstånd från alla former doping. Vi kommer att ta upp detta på kommande spelarträffar och även förstärka vårt interna arbete mot doping. Vi vill inte att detta ska inträffa hos oss, det är varje medlems ansvar att följa våra värdegrunder och policys gällande detta’’, skriver Fredrik Bengtsson, ordförande i Jönköping Amerikansk Fotbollförening och coach för Spartans damlag, på Jönköping Spartans hemsida.

Jönköping Spartans damlag i division 1 tillhör samma serie som Örebro. Föreningens herrlag möter Black Knights B-lag i division 1.

Fotnot: En tidigare version av den här artikeln förtydligade inte att det rör sig om en spelare i Örebro Black Knigts Superserie-lag.

-----

No more pages to load