(10) Martin Thörnberg, HV71 - Brynäs IF Foto: Mattias Landström

Efter vinsten mot Djurgården – här är HV bäst i SHL

Efter vinsten mot Djurgården – här är HV bäst i SHL
HV71 slog Djurgården på Hovet i torsdags trots att man tappade en 2-0 ledning till 2-2. Matchen gick till förlängning där inget av lagen lyckades göra mål och matchen fick avgöras på straffar. Där var HV starkast, framförallt Linus Söderström som räddade alla Djurgårdens tre straffar. Därmed är HV fortsatt obesegrade i straffavgöranden.

När Martin Thörnberg satte sin straff och Linus Söderström räddade alla Djurgårdens så tog HV71 med sig extrapoängen till Jönköping. Så som det alltid slutar denna säsong när HV:s matcher avgörs genom straffläggning.

Inför matchen mot Djurgården så hade HV varit med i tre straffavgöranden under säsongen. Det hade blivit tre vinster på dom tre försöken. Färjestad, Örebro och gårdagens motståndare Djurgården hade också vunnit tre matcher på straffar. Luleå hade vunnit fyra och var därmed bäst i SHL men efter vinsten igår så tog HV över på den listan då Luleå även förlorat fyra straffavgöranden när HV är obesegrade.

HV:s statistik i förlängningar är dock lite oroande, laget har bara avgjort en match i sudden medan man förlorat fyra gånger. Men när det inte blir något mål i förlängningen och matchen avgörs på straffar, då kan alla HV-supportar hålla sig lugna. För då blir det vinst.

-----

No more pages to load