Anders "Fanta" Karlsson och Oscar Sundh. Foto: Mattias Landström

Experterna: Rätt att stänga av Sundh

Hockeyexperten Sanny Lindström anser att det är rätt att stänga av HV71:s Oscar Sundh efter skallningen på Linköpings Niklas Persson. Han får medhåll av Jkpg News hockeyexpert Anders “Fanta” Karlsson. 

HV71:s Oscar Sundh stängs av i två matcher efter ha skallat Linköpings Niklas Persson när lagen möttes i en träningsmatch på söndagen.

’’Det är utrett att Oscar Sundh gjort sig skyldig till en skallning (headbutting). Förseelsen är av sådan art att en kortare avstängning motsvarande två matcher bör utdömas’’, skriver disciplinnämnden i sitt beslut, enligt SHL.se.

Beslutet av stänga av Sundh får stöd av SportExpressens krönikör och C Mores expert Sanny Lindström.

’’Självklart ska en förseelse likt denna bestraffas och är det så tätt inpå säsongen ska det således spilla över och kosta matcher i SHL. Allt annat vore direkt korkat på samma sätt som detta ska ligga Sundh i fatet om han eventuellt hannar i nämndens klor senare denna säsong’’, skriver Lindström på sin blogg.

Jkpg News hockeyexpert Anders “Fanta” Karlsson håller med.

– Ta avstängningar i träningsmatcher är inte smart. Sundh är sund och logisk så det ska inte hända mot Niklas Persson. Det är rätt att han blir avstängd, säger Karlsson.

– Man kan inte bete sig hur som helst. Det är inte acceptabelt.

Sundh kommer missa lördagens premiär mot Djurgården och även HV71:s första bortamatch mot Brynäs.

Vad innebär det för HV71 att Sundh försvinner i två matcher?

– Det är en bra defensiv spelare som är duktig i boxplay. Han kan sätta fart på spelet med bra skridskoåkning. Det är en grovjobbare. En spelare gör inget lag men han har en roll han också, säger Karlsson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load