Lindsay Grigg är registrerad för CWHL-draften. Foto: PeaX Svensson

Fem poäng av sex möjliga för HV

Fem poäng av sex möjliga för HV

Det blev fem poäng av sex möjliga för HV71 i helgens matcher. Mot Leksand blev det vinst med 2-1 (1-0, 1-0, 0-1). Även mot SDE blev det vinst med 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0), men efter förlängning.

Efter tio spelade minuter mot Leksand satte Lindsey Grigg ledningsmålet för HV. I andra perioden gick de även upp i en 2-0-ledning genom Fanny Rask. Men i tredje kvitterade Leksand till 2-1 och det blev match på nytt i det sista minuterna.

-Det var en jättebra match av oss. Vi hade ett bra spel men de var tufft. Det är starkt att kunna försvara ledningen och hålla 2-1 när de började trycka på i slutet, säger HV:s tränare Ulf Johansson.

Mot SDE var det inte ett lika lyckat spel matchen igenom. Det var SDE:s Frida Setzman som satte ledningsmålet. HV kvitterade dock i slutminuterna av andra perioden genom Sanni Hakala.

-Vi spelade mycket en och en samtidigt som SDE gjorde ett bra jobb i försvaret. Vi måste dock göra lite mer mål på chanserna vi får, säger Johansson.

Matchen gick till förlängning, och det var HV:s Selma Aho som satte segermålet.

-Vi vände ett anfall och så blev det ett skott från blålinjen. Det är starkt av oss att få med oss två poäng, säger Johansson.

Efter att ha haft många på skadelistan är nu flera spelare på väg tillbaka.

– Jenni Asserholt spelar igen och Lindsey Grigg är tillbaka från Kanada. Sedan så får vi se hur det ser ut nästa helg. Idag hade vi i alla fall tre hela femmor på isen.

-----

No more pages to load