Jesper Fast. Foto: Wikipedia

Förre HV-stjärnans sköna assistform i NHL

Förre HV-stjärnans sköna assistform i NHL

Hur går det egentligen för de tidigare HV-stjärnorna som nu spelar i andra klubbar runt om i världen? Sport JKPG har koll.

Varje vecka gör Sport JKPG en sammanställning på de HV- och tidigare HV-spelare som nu befinner sig på proffsäventyr i utlandet.

Siffrorna står för spelade matcher/mål (assist).

NHL

Niklas Hjalmarsson – Chicago Blackhawks: 38/4 (4)

Hjalmarssons Chicago fortsätter ösa på i NHL:s Western Conference. För två veckor sedan tangerade backen dessutom tangerat sitt eget NHL-rekord i antalet gjorda mål när han prickade in sin fjärde fullträff för säsongen. De senaste tre matcherna har det inte blivit några poäng för Hjalmarsson som på måndagskvällen deltar i NHL:s Winter Classic.

Jesper Fast – New York Rangers: 39/3 (12)

Jesper Fast fortsätter producera i New York Rangers. På de senaste två matcherna har det blivit två assist för forwarden som nu samlat på sig 15 poäng. 

William Karlsson – Columbus Blue Jackets: 35/5 (7)

Karlssons Columbus Blue Jackets fortsätter gå bra. Men på de tre senaste matcherna har det inte blivit något poäng för forwarden som är en del i ett av ligans stora överraskningslag den här säsongen. 

KHL

David Ullström – Dinamo Minsk: 3/0 (1)

Ullström är skadad och väntas komma tillbaka först i slutet på säsongen.

André Petersson – HK Sochi: 24/11 (9)

Efter sin skada har Petersson kommit tillbaka starkt. Han står nu på totalt 20 poäng efter 24 spelade matcher. På de senaste sju matcherna har det blivit två mål och en assist. 

LÄS OCKSÅ: SJUKA SNITTET FÖR HV-TALANGEN – ÖSER IN POÄNG

Oscar Fantenberg – HK Sochi: 37/1 (19)

Fantenberg fortsätter producera i KHL och står på 20 poäng efter 37 spelade matcher. Backen har dessutom blev dessutom uttagen till KHL:s All Star-match, rapporterade Hockeysverige.se i förra veckan.

CHL ( Canadian Hockey League) 

Jacob Moverare – Mississauga Steelheads: 31/1 (15)

Jacob Moverare fortsätter övertyga i Kanada. Han var också uttagen i Sveriges bruttotrupp till JVM men tvingades lämna laget dagen innan premiären. I stället för JVM har det blivit tre matcher i OHL där svensken gjort en assist. 

Filip Ahl – Regina Pats: 28/18 (14)

Filip Ahl är spelledig från sitt Regina Pats. I stället är han med i Sveriges JVM-trupp.

LÄS OCKSÅ: HV-TALANGERNAS SKÖNA JVM-PREMIÄR

LÄS OCKSÅ: FÖRRE HV-TALANGEN RATAS – DAGEN FÖRE JVM

-----

No more pages to load