Christer Persson Foto: Mattias Landström

Så är läget i J-Södras trupp: ‘‘Inte klara med någon’’

Så är läget i J-Södras trupp: ‘‘Inte klara med någon’’Under torsdagen inledde J-Södra sin försäsongsträning inför träningslägret i USA och allsvenskan 2017. Tempot var högt och spelarna såg fysiskt redo ut.
   – Det såg bra ut, spelarna är så pass ambitiösa och drivna så vi litar på att de har gjort det de ska göra på egen hand under julen, säger assisterande tränaren Christer Persson om dagens träning.

När J-Södra klev ut på årets första träning fanns det två nya ansikten med laget. Målvakten Evgeny Kobozev och den senaste värvningen Stefan Karlsson. Den unga ytterbacken Alexander Jallow var inte med på träningen då han är på landslagsläger för P98:or.

Nyförvärven var med på dagens träning men inga provspelare, blir det några provspelare nästa vecka?

– Vi tränar imorgon igen och då är det samma grabbar, men det kan vara någon provspelare som tillkommer på måndag men vi är inte klara med någon, säger J-Södras assisterande tränare Christer Persson.

Liridon Silka har ryktats vara på väg bort på lån, finns det något nytt där?

– Nej, Liridon har varit lite sjuk så han tränade på egen hand idag. Han är med oss tills vidare. Vi har en bra dialog med Liridon och vi får se hur det utvecklas men än så länge finns det inget konkret.

På dagens träning fanns Max Watson och Simon Dimitrijevic med, båda talangerna var på lån förra säsongen, Max var i Norrby och Simon i Husqvarna FF. Det verkar troligt att de går på lån igen då speltiden är viktig för utvecklingen.

– Det handlar om vad som är bäst för truppen och individen. Max var i Norrby och fick en fin utveckling förra året. Det är klart att det kan vara lämpligt att han fortsätter få kontinuerligt med speltid och utvecklas. Än så länge så är de med oss men vi tittar efter den bästa lösningen för både dem och truppen.

Moses Ogbu tillbringade halva förra säsongen på lån i Sirius, klubben han lämnade för  J-Södra ifrån. Nu är han tillbaka i Jönköping och klubben räknar med att han blir kvar.

– Han är med oss nu och det är det vi kör på. Han har varit hemma i Nigeria och återhämtat sig och verkar sugen på att dra igång, säger Persson.

Finns det några specifika positioner ni kikar på?

– Huvudsaken är att det blir rätt spelare och vi känner oss trygga med det. Vi kollar ganska så brett så får vi se vad som dyker upp. Det är mycket att tänka på, vi har ju vår budget och spelare ska vara tillgängliga.

I slutet av månaden åker J-Södra, precis som förra året, på träningsläger i USA. Målet skulle vara att ha truppen spikad då.

– Det bästa hade varit om vi hade truppen klar inför resan till USA för det är ett bra tillfälle att lära känna varandra. Samtidigt kan man inte alltid styra den processen helt för det är många parter som är inblandade, säger Persson.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: NYFÖRVÄRVETS EGNA ORD EFTER FÖRSTA TRÄNINGEN

-----

No more pages to load