Bo Karlsson
Foto: Carl-Cedric Persson

Domarbasen från Jönköping avgår – efter metoo-avslöjande

Ordföranden för domarkommittén i Svenska fotbollförbundet, Jönköpingsbon Bo Karlsson, lämnar sitt uppdrag efter en händelse som kommit fram under metoo-uppropet, rapporterar Sportbladet.

Fotbollskanalen har efter Sportbladets uppgifter fått tag på Karlsson:

– De uppgifter som framkommit gör det omöjligt för mig att fortsätta mitt uppdrag som Domarkommitténs ordförande. Jag har därför meddelat Svenska Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson att jag lämnar mitt uppdrag med omedelbar verkan. Mitt uppdrag bygger på förtroende, det förtroendet är i och med dessa anklagelser – även om det är 21 år gammalt – så pass skadat att den bästa lösningen för svensk fotboll är att jag träder tillbaka. Jag har inget minne av händelsen och kan därför inte kommentera den, säger Bo Karlsson till Fotbollskanalen.

Karin Thorbjörn, som tidigare varit elitfotbollsspelare och elitdomare, berättar för Fotbollskanalen vilken händelse det rör sig om.

– Jag var med på en upptaktsträff för herrallsvenskan som på den tiden var på en Ålandsfärja. Jag tror att vi bara två tjejer på den kryssningen och sedan var det ett antal hundra män. Bosse Karlsson var ju också med då. Det dracks en del alkohol. Under kvällen sades det saker som jag tycker är omdömeslöst att säga till en 30 år yngre tjej som dömde fotboll, säger Thorbjörn till sajten.

– Den kvällen blev det jättejobbigt. Han sa att han var kär i mig, att han ville ha mig och den typen av kommentarer.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load