Edin Hamidovic kramar om Issa Iskander efter en match i division 1 södra 2017. Foto: Peax Svensson/Mattias Landström

Förre HFF-stjärnan: Skrev på för klassikerklubben efter Issas uppmaning

Edin Hamidovic spelar nästa säsong i Gais. Valet att skriva på för den klassiska Göteborgsklubben hade till stor del att göra med en uppmaning från HFF:s sportchef Issa Iskander.

Det var i augusti som Edin Hamidovic skrev på för Superettan-laget Gais. Avtalet började gälla efter säsongen 2017 där Hamidovic totalt gjorde 20 mål i Husqvarna-tröjan.

Och när han nu tagit ytterligare ett kliv uppåt i seriesystemet har han ingått ett något kaxigt vad i sin nya klubb.

– Jag ska göra 15 mål. Gör jag inte det då ryker ögonbrynet. Haha, i efterhand kanske jag ångrar det lite, men skit samma – jag får stå för det, säger Hamidovic till Expressen/GT.

Och att valet föll på Gais hade till stor del att göra med HFF:s sportchef Issa Iskander, som gick bort i cancer under sommaren.

– Jag skrev på för Gais den 3 augusti och han dog den 14:e. Han var med i förhandlingarna hela vägen. Jag frågade honom och han tyckte att jag skulle köra på Gais, det var hans vilja, säger Hamidovic.

Efter två år med HFF i division 1 ser Hamidovic fram emot att spela Superettan-fotboll.

– Det ska bli riktigt kul att komma till en så stor och anrik klubb som Gais. Jag är helt övertygad om att klubben har något bra på gång. Bosko (Orovic, huvudtränare) har en väldigt spännande och tydlig spelidé som jag ser fram emot att tillhöra, säger Hamidovic till Expressen/GT.

Utländska klubbar jagar målvaktsprofilen – efter uppmärksammade uppbrottet

Fotnot: En version av den här artikeln publicerades ursprungligen 13 december 2017, klockan 14.21 med rubriken ”Förre HFF-stjärnans kaxiga vad – efter övergången till klassiska klubben”

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load