Mohammed Ali Khan lämnar Husqvarna FF. Foto: Peax Svensson

HFF tappar tränaren – klar för J-Södras konkurrent

Husqvarna FF tappar tränaren Mohammed Ali Khan. På fredagen presenterades ”MAK” av Superettan-klubben Norrby.

Mohammed Ali Khan tog över Husqvarna inför säsongen 2017. Men nu står det klart att det bara blev ett år i den blårandiga föreningen för den tidigare allsvenske mittbacken.

På fredagen kallade nämligen Superettan-klubben Norrby till presskonferens. Där presenterade klubben Ali Khan som ny manager för Boråsklubben som kommande säsong alltså är seriekonkurrent till Jönköpings Södra.

– Det är en fantastisk förening att komma till. En bred förening med många nationaliteter vilket jag bara ser som positivt. Norrby har precis börjat sin resa uppåt och jag vill gärna vara en del av den, säger Ali Khan till klubbens hemsida.

Sportchefen David Kryssman:

– Vi är otroligt glada att vi lyckats knyta Mohammed till Norrby IF. Det är en ledare som matchar de krav vi eftersökte till denna gruppen. Han är noggrann, detaljerad och ställer höga krav. Jag är övertygad om att han kommer att fortsätta att förbättra Norrbys fina utveckling som vi hade på ledarsidan under den gångna säsongen, och ta det till ytterligare en nivå.

”MAK” blir därmed den andra tränaren på kort tid som byter Vätterbygden mot Borås. Sedan tidigare har Jimmy Thelin lämnat J-Södra för Elfsborg.

Klausul i kontraktet avslöjad

Husqvarna skriver på sin sajt att det fanns en klausul i Ali Khans kontrakt som gjorde att tränaren kunde lämna klubben för lag högre upp i seriesystemet. Tränarens kontrakt med HFF löpte över säsongen 2019.

Inför kommande säsong i division 1 måste nu Husqvarna alltså ge sig ut på jakt efter en ny huvudtränare.

– Vi har intervjuat några tränare och processen fortlöper. Vi är vana vid att arbeta med utmaningar i föreningen, säger ordföranden Stefan Axelsson till HFF:s hemsida.

Utländska klubbar jagar målvaktsprofilen – efter uppmärksammade uppbrottet

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load