Bosse Karlsson avgick som domarbas efter metoo-anklagelse. Men nu blir han kvar hos SvFF. Foto: Carl-Cedric Persson

Jönköpingsprofil avgick efter #metoo – blir nu kvar i förbundet

Bosse Karlsson, ordförande för Svenska fotbollförbundets domarkommitté, avgick efter ett metoo-anklagelse i början av december. Men trots det blir han kvar inom kommittén, rapporterar Fotbollskanalen.

Det var i början av december som Bosse Karlsson meddelade att han skulle avgå som ordförande för domarkommittén i Svenska fotbollförbundet.

Anledningen var att den tidigare elitspelaren och -domaren Karin Thorbjörn på Facebook anklagade Karlsson för sexuella trakasserier. Enligt Thorbjörn utsattes hon för “skamliga förslag, alldeles för långa och många kramar och klappar på stjärten” under en upptaktsträff i mitten på 90-talet.

Fotbollskanalen intervjuade därefter Thorbjörn.

– Jag var med på en upptaktsträff för herrallsvenskan som på den tiden var på en Ålandsfärja. Jag tror att vi bara två tjejer på den kryssningen och sedan var det ett antal hundra män, sade Thorbjörn till sajten.

– Bosse Karlsson var ju också med då. Det dracks en del alkohol. Under kvällen sades det saker som jag tycker är omdömeslöst att säga till en 30 år yngre tjej som dömde fotboll. Att genom maktposition försöka att ta på något som man normalt inte skulle fått när det handlar om relationer. Den kvällen blev det jättejobbigt. Han sa att han var kär i mig, att han ville ha mig och den typen av kommentarer.

Karlssons svar blev att avgå med omedelbar verkan.

Men nu rapporterar P4 Skaraborg, enligt Fotbollskanalen, att de varit i kontakt med Karlsson som trots sitt avhopp kommer att sitta kvar i kommittén.

Fotbollskanalen har därefter varit i kontakt med Karlsson som bekräftar uppgifterna. Han säger att han i första hand kommer sitta kvar fram tills SvFF:s årsmöte i mars.

Förbundets ordförande, Karl-Erik Nilsson, skriver i ett sms till Fotbollskanalen att Karlsson kommer sitta kvar i kommittén som adjungerad då hans kunskap och erfarenhet behöver föras över till ”berörda”.

Maria Persson, vice ordförande i kommittén, kommer att ta hand om ordföranderollen fram till årsmötet, skriver sajten.

Domarbasen från Jönköping avgår – efter metoo-avslöjande

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load