Foto: Privat Foto: Privat

Klubben som vill hjälpa barnen

Assyriska/Öxnehaga öppnar nu upp ett samarbete med DBF (Demokrati för barns framtid). Samarbetet ska hjälpa ungdomarna in i samhället, och i söndags gick startskottet för projektet.

– Vi startar upp detta inom fotbollen först, för att sedan kunna bli länken till Jönköping, säger Sami Belay, projektledare för Assyriska/Öxnehaga.

Claudien Tuyisabe är grundaren för DBF som jobbar med integration i samhället. Assyriska/Öxnehaga kontaktade organisationen för att bli samarbetspartner, vilket ledde till att man träffades söndagen den 5 november i Sandas gymnastiksal och hade roliga aktiviteter.

– Vi delade upp oss i lag och spelade fotboll ihop. Sen var det en tjejdansgrupp som visade upp hiphop-dans, säger Sami Belay.

Filston Mawana som till vardags är en fotbollsspelare i tyska Bundesligaklubben TSG Hoffenhim, var med och inspirerade ungdomarna.
Sami hoppas nu att detta kommer vara länken in för Öxnehaga och till och med Jönköping. Han berättar också att ungdomarna som kom hade det väldigt roligt.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load