Tobias Johansson anordnar stor fest i Munksjömagasinet. Foto: Privat/Mattias Landström

Liverpoolfansen intar Munksjömagasinet: ”Kommer att bli rejält”

Säsongens match närmar sig för alla Liverpoolfans. Och i Jönköping utlovas rejäl fest när supportrarna intar Munksjömagasinet för att kolla på Champions league-finalen mot Real Madrid 26 maj.

– Det finns ett väldigt stort intresse, säger arrangören Tobias Johansson, 28 år, till News.

Tobias Johansson har sett sitt Liverpool på hemmarenan Anfield sju gånger. Men när laget i 28-åringens hjärta spelar Champions league-final i ukrainska Kiev 26 maj stannar Johansson hemma.

I stället för en resa till den ukrainska huvudstaden anordnar Johansson tillsammans med Tommi Kunnari en supporterfest för Liverpoolfansen i Jönköping.

– Jag tycker att idrott och sport är roligt när man gör det tillsammans. När det är en stor grej som en Champions league-final vill man anordna något stort och lära känna varandra. Det är en rolig grej att göra, säger Johansson till News.

– Det kommer att bli rejält.

Festen anordnas i Munksjömagasinet. Innan avspark strax före klockan 21 kommer det bland annat hållas ett Liverpoolquiz.

I nuläget har drygt 100 personer anmält sig.

– Det finns ett väldigt stort intresse. Jag siktar på 150–200 personer. Det finns många ”liverpoolare” i Jönköping, säger Johansson.

Hur föddes din kärlek till Liverpool?

– Jag har nog aldrig kunnat ge ett bra svar på den frågan. Det har alltid varit så. Pappa har hållit på Liverpool men det är inte han som fått mig att göra det. Det har varit Liverpool från början. Men när vi vann Champions league-finalen 2005 ökade intresset även om jag höll på dem innan dess. Men passionen blev större.

Vilket är ditt bästa Liverpool-minne?

– Nu när jag var på plats för Liverpool–Roma i den första semifinalen i Champions League. Den stämningen var helt sjukt. Det var sång 4–5 timmar innan match och 4–5 timmar efter. Det var magiskt.

Hoppas på profilen

En av Liverpools stora profiler är den svenske mittbacken Glenn Hysén som efter sin aktiva karriär bland annat varit expertkommentator.

Kommer Glenn?

– Det är den stora frågan. Vi jobbar aktivt med Glenn. Vi brukar alltid bjuda in honom. Vi hoppas att han kommer, säger Johansson.

Men tyvärr för Jönköpings Liverpoolfans ser det inte ut som att hjälten kommer att kunna närvara. I en intervju med GT säger Hysén att han bokat in sig på en välgörenhetsmatch i Åmål.

Däremot kommer en annan fotbollsprofil att vara på plats.

– Daryl Smylie (spelare i J-Södra, reds. anm.) kommer, säger Johansson.

I finalen ställs Liverpool mot Real Madrid som vunnit turneringen de senaste två åren. Men Johansson tror på sitt lag.

– Jag säger att det blir 4–2 till Liverpool, säger Johansson.

-----

No more pages to load