Ivo Vazgec. Foto: Mattias Landström

Målvaktsprofilen tillbaka i Jönköping – efter infekterade uppbrottet

Ivo Vazgec står fortfarande utan klubb men är hemma i Jönköping och håller i gång. I en intervju med Helsingborgs dagblad talar målvaktsprofilen ut om det uppmärksammade uppbrottet från Landskrona Bois i höstas.

News kunde i december berätta att flera klubbar jagade den tidigare J-Södra- och HFF-målvakten Ivo Vazgec. Men målvakten, som i fjol var med och förde upp Landskrona Bois till Superettan, står fortfarande utan klubb.

Efter avancemanget var målvakten positiv till en förlängning med skåningarna. Men sedan vände allt. Den officiella versionen från Landskrona var att målvaktsprofilen var för dyr.

– Till slut kunde vi konstatera att det skiljde för mycket och BoIS är fortfarande i ett läge där vi inte kan ta några ekonomiska risker. Så nu måste vi ge oss ut på jakt efter en annan målvakt, sade Thomas Gustafsson, ordförande i klubbens fotbollsutskott, till HD.se i början av december.

Men i samma tidning slår nu Vazgec tillbaka efter att Bois-tränaren Agim Sopi ett par dagar tidigare uttryckt en önskan om att skriva ett nytt kontrakt med publikfavoriten. Något som sportchefen Peter Swärdh avfärdade.

– Jag hade en bra tid i Landskrona men jag är trött på rykten och folk som pratar om saker de inte vet någonting om. Det finns en person i styrelsen och en i truppen som inte vill ha mig i klubben och de sympatiserar med varandra, säger Vazgec till Helsingborgs dagblad (betalvägg).

– När vi gick upp trodde jag vi skulle fortsätta på samma spår. Jag gav dem ett bud där jag gick med på samma villkor, samma lön. Det här handlar absolut inte bara om pengar som många tror.

Målvakten säger att klubben därefter aldrig kom tillbaka med ett bud.

Vazgec är just nu hemma i Jönköping och håller igång med Assyriska IK i division 2, säger han till Helsingborgs dagblad.

Målvakten ska ha tackat nej till fyra klubbar. Men Vazgec räknar med att skriva på för en ny förening.

Utländska klubbar jagar målvaktsprofilen – efter uppmärksammade uppbrottet

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load