Här slåss huliganer från Jönköping (svart) och Rögle (vit). Foto: Skärmdump/Instagram

Nya uppgifterna om huliganfirman i Jönköping

News kunde i höstas avslöja att en ny huliganfirma startats i Jönköping. Men efter att polisen gjort en insats vid ett supporterbråk har det varit lugnt. Nu kommer uppgifter om att firman inte längre är aktiv.

Det var i mitten av september 2017 som News kunde avslöja att en ny huliganfirma sedan ett par månader hade varit aktiv i Jönköping.

Firman, som går under namnet Jönköping Youth Casuals, hade då varit inblandad i flera uppgjorda slagsmål eller box som det kallas inom huligankretsar. Flera utav dem hade då uppmärksammats via ett Instagramkonto med över 16 000 följare.

Vid det första slagsmålet i maj 2017 slogs ett tiotal personer med en firma från Linköping. Därefter ska en uppgjord fajt ägt rum med en firma som säger sig stötta SHL-laget Rögle BK.

I mitten av augusti brakade huliganerna samman med en firma från Örebro. Och en knapp månad senare var det dags igen när ett stort huliganbråk mellan anhängare till Jönköpings Södra och IFK Norrköping ägde rum vid Sofiakyrkan i Jönköping.

– Då agerade poliserna som vi hade i tjänst. Vi kontrollerade legitimation och några omhändertogs. Sedan dess har vi inte mött dem, säger supporterpolisen Rolf Abrahamsson.

Sedan dess har det varit lugnt.

– Det är lugnare efter säsongens slut. Det är sämre väder och sådant kan påverka också, säger Abrahamsson.

Enligt uppgifter till News så ska Jönköping Youth Casuals i nuläget inte vara aktiva.

– Det är helt dött, säger en källa.

Och även om huliganbråken minskar efter säsongen så har flera firmor med anknytning till andra svenska och utländska lag deltagit i uppgjorda slagsmål. Det Instagramkonto som dokumenterar huliganscenen har under november, december och januari lagt upp information om olika fajter.

När News först skrev om huliganfirman i Jönköping jobbade polisen med att försöka kartlägga personerna i gruppen. Det arbetet pågår fortfarande.

– Vi försöker följa via sociala medier för att se om vi kan snappa upp någonting, säger Abrahamsson.

Här slåss Jönköpings nya huliganfirma

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load