Ivo Vazgec letar ny klubb. Här i kamp med förre HFF:aren Edin Hamidovic under en match i division 1 södra 2017. Foto: Peax Svensson/Mattias Landström

Utländska klubbar jagar målvaktsprofilen – efter uppmärksammade uppbrottet

Den förre J-Södra- och HFF-målvakten Ivo Vazgec var med och förde upp Landskrona BoIS i Superettan. Men efter att parterna inte kommit överens om en kontraktsförlängning jagar målvakten nya utmaningar. News kan berätta att klubbar både utomlands och i Sverige rycker i profilen.

Ivo Vazgec kom tidigt upp i Jönköpings Södras a-lag. Debuten kom redan som 18-åring. Därefter har den nu 31-årige burväktaren hunnit med spel i bland annat IFK Norrköping, Slask Wroclaw och Brommapojkarna.

Säsongen 2016 skrev han på för Husqvarna FF. Efter bara en säsong gick flyttlasset vidare till Skåne och seriekonkurrenten Landskrona BoIS (det blev målvaktens andra sejour i klubben).

Hos skåningarna var Vazgec en viktig kugge i det lag som tidigare under hösten tog steget upp i Superettan.

Då, i början av november, var målvakten positiv till en förlängning av kontraktet, enligt HD.se. Men för två veckor sedan kom en chock för alla Landskrona-fans. Klubben och målvakten gick skilda vägar.

Nu jagar målvakten, som höll 15 nollor under säsongen, nya utmaningar.

– Jag har lite anbud från andra föreningar. Men vi tar det lite lugnt, säger Vazgec till News.

Målvakten vill inte avslöja vilka föreningar det handlar om eller var i seriesystemet de spelar. Men det rör sig om klubbar både i Sverige och utomlands.

– Men utomlands är det inget som är så pass intressant att man hoppar på det tåget direkt, säger Vazgec.

Vad var det som hände i Landskrona? Du var ju positiv till en förlängning.

Jag har inga kommentarer när det kommer till BoIS.

Den officiella versionen från Landskrona är att klubben inte kunde matcha spelarens lönekrav.

Till slut kunde vi konstatera att det skiljde för mycket och BoIS är fortfarande i ett läge där vi inte kan ta några ekonomiska risker. Så nu måste vi ge oss ut på jakt efter en annan målvakt, sade Thomas Gustafsson, ordförande i klubbens fotbollsutskott, till HD.se i början av december.

Med julen runt hörnet säger målvakten att det inte finns någon exakt tidplan för när han kommer bli klar för en ny klubb.

Nej, det är ganska lugnt nu runt om i Sverige. Jag sitter lugnt i båten. Jag ska inte stressa fram något. Jag har varit med så länge så jag vet vad det gäller. Vi får se. Men jag kommer inte göra något förhastat, säger Vazgec.

LISTA: Så är läget i J-Södra

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load