Jackson Maris, Johan Skoogh och Alexander Berggren firar ett vunnet poäng. Arkivbild.

Habo pressade topplaget

Falkenberg står inte längre på maximalt antal poäng, Habo lyckades genom en riktig kämpainsats ta matchen i Falkhallen till ett femte och avgörande set. Väl i femte visade Falkenberg på mer ork och knep bonuspoängen.

Onsdagsmatchen mellan Falkenberg och Habo bjöd på flera olika skepnader. De första två seten var välspelade och båda lagen hade bra side out-spel. I mitten av första set gjorde Falkenberg ett litet ryck som de lyckades bibehålla hela setet, och sedan vinna med 25–20.

I andra set var det ombytta roller. Habo fick några poängs marginal som de lyckades hålla hela vägen till setseger. 25–23. I servemottagning och anfall gjorde Habo ett i princip felfritt set, men 8(!) servemissar gjorde att Falkenberg ändå kunde hänga med bra.

Tredje set var en orgie i misstag från Habo Wolley. Falkenberg behövde i princip bara sätta in serven för att Habo skulle strula till det på sin sida. 25–11 till hemmalaget.

I fjärde set klev hittills anonyme Stefan Stolic in i handlingarna med besked. I början av setet gjorded han en lång serveserie och laget ryckte till 6–1. Han fortsätta sedan bära laget själv och tog hela nio anfallspoäng i setet. Falkenberg hade desto svårare att göra poäng och Habo lyckades defilera hem setet med 25–19.

I femte set verkade det som att energin var slut i Habospelarna, och laget fattade många dumma beslut. Tre servemissar, tre anfallsmissar och fem anfall i block innebar att Falkenbergsanfallarna knappast behövde förta sig för att ändå spela hem setet med 15–9 och därmed matchen med 3–2 i set.

Coach Jackson Maris kommenterar:

– I dag visade vi att vi har potential att besegra alla lag i ligan. Men vår nivå är fortfarande alldeles för ojämn och det är något vi måste fortsätta jobba på, att dalarna och topparna ska vara närmre varann. Nu gäller det att ladda batterierna för match mot Linköping redan på lördag, där jag hoppas vi kan vässa ytterligare detaljer.

Bästa poängplockare i Falkenberg
Fayez Alloush, 22p (MVP)
Johan Gruvaeus, 13p
Pedro Mendes, 8p

Bästa poängplockare i Habo
Stefan Stolic, 19p
Adnan Herco, 18p
Kenneth Rooney 15p (MVP)

-----

No more pages to load