Foto: PeaX Svensson

Habos härliga söndag – krossade Tierp

Habos härliga söndag – krossade Tierp
Det blev en härlig söndagseftermiddag för Habo i volleybollens elitserie. Laget slog tillbaka Tierp med 3–0 i set på hemmaplan.

Habo Wolley tog emot Tierp på söndagseftermiddagen. Och det blev en volleyboll-match att minnas för det rödklädda hemmalaget.

Habo vann första set med 25–21 och följde sedan upp det med att vinna även andra set. Den här gången skrevs siffrorna till 25–20.

I det tredje setet försökte Tierp äta sig tillbaka in i matchen. Men det här var Habo Wolleys dag. Vid ställningen 24–18 började publiken skandera ‘‘Habo, Habo, Habo’’.

Och i den efterföljande matchbollen var det också hemmalaget som återigen skulle visa sig vara det starkaste laget den här eftermiddagen.

Setsiffrorna skrevs till 25–18 och Habo kunde inkassera en 3–0-seger.

Roy Powell utsågs till bästa spelare i hemmalaget.

Habo Wolley ligger på sjätte plats i Elitserien.

– Det var viktigt för oss att komma tillbaka till ett ställe där vi skapar positiv energi. Vi har haft några träningsperioder med dålig kvalitet, och det ”kom fram” rätt tydligt under Södertelgematchen förra veckan. I tisdags pratade vi tillsammans i laget om hur vi måste göra för att fortsätta utvecklas, och vi lyckades ha riktigt bra träningar under veckan vilket syntes idag. Detta var en perfekt match och motståndare för oss i det skede vi är i. Det var absolut inte vår bästa prestation, men en nödvändig vinst för att vi ska känna en viss stabil grund igen. Nu har vi någonting att bygga på när vi nästa vecka möter betydligt tuffare lag i form av Falkenberg och Örkelljunga, säger Habo-coachen Alessandro Lodi i en kommentar.

-----

No more pages to load