Habos tuffa test – jagar toppen

Habos tuffa test – jagar toppen

En tuff vecka väntar Habo Wolley då laget ställs mot Falkenberg på onsdag och mot Örkelljunga på lördag. Båda matcherna spelas på bortaplan för Habo som, nu efter segern mot Tierp, bara ligger fem poäng bakom både Falkenberg och Örkelljunga som trängs på en delad tredjeplats.

Trots att Habo vann första mötet mot Falkenberg på säsongen har hallänningarna nu fått bättre kläm på sitt spel och besegrade Habo med 3–1 senast.

Men Falkenberg ligger lägre ned i tabellen är vad som är ”traditionellt” och matchen mot Habo kommer garanterat tas på största allvar. Hylte/Halmstad och Linköping har dragit iväg i toppen och striden om tredjeplatsen mellan Falkenberg och Örkelljunga är jämn.

Svensk volleybolls elitrepresentanter från Skåne har visat högform under säsongen men även Örkelljunga blev besegrade av Habo tidigt i höstas. Senaste mötet i Örkelljungas nya hemmahall blev en rafflande jämn match som till resulterade i en 3–2-förlust för Habo. Med sikten mot toppen kommer Örkelljunga garanterat göra allt i sin makt för att ta poäng i mötet med Habo.

För Habo Wolleys egen del är Sollentuna den närmsta motståndaren i tabellen då de endast ligger två poäng före men med en match mer spelad. Men lagets fokus ligger främst på att hitta tillbaka till det lite stabilare spel man visat upp flera gånger under hösten. Med det spelet blev både Falkenberg och Örkelljunga besegrade. Spelfältet är med andra ord upplagt för två intressanta möten som kan tippa i allas fördel.

-----

No more pages to load