Hallby jagar revansch: ‘‘Inte ta massa skitlägen’’

Hallby jagar revansch: ‘‘Inte ta massa skitlägen’’

Det är dags för omstart i Handbollsallsvenskan. Då ställs Hallby mot topplaget OV Helsingborg hemma i Arenan. En på förhand tuff motståndare för nykomlingen.

Hallby Handboll hade en fin höst som nykomlingar i Handbollsallsvenskan. När serien tog julledigt låg Jönköpingslaget på sjätte plats i tabellen, bara en poäng under en kvalplats till Elitserien.

Men när laget startar om serien på lördagseftermiddagen blir det mot tuffast tänkbara motstånd. Serietvåan OV Helsingborg gästar Arenan.

– De är egentligen det bästa laget i serien även om de ligger tvåa. De har en jätteduktig tränare som tränade Malmö förra året, Ulf Siwertsson. Och de har två riktigt bra spelare på varje plats med Linus Nilsson som deras absolut spets. Han kom hem den här säsongen efter proffsspel i Norge, säger Hallbys tränare Kim Shepherd till Sport JKPG.

Lagen har redan mötts en gång den här säsongen när Hallby gästade Helsingborg i december. Den gången vann skåningarna med 38–29. Och Shepherd vet vad som krävs för att hans lag ska få med sig två poäng.

– När man tittar på matchen i efterhand så ser man att vi missar mycket lägen och har korta anfall. Man gör inte närmre 40 mål som de gjorde utan att ha väldigt mycket bollinnehav. Så vi måste bli lite noggrannare och inte ta massa skitlägen. Det har man inte råd med mot sådana här lag, säger Shepherd.

För Hallby markerar omstarten även att allt fokus kommer ligga på spelet i Allsvenskan.

– Det ska bli jätteskönt. Det har varit en månad här nu där allt har fokuserats kring Hallbybollen med all rätt. Det är vår juvel i föreningen. Det är inte bara jag utan spelarna är engagerade i det också. Det ska bli skönt att få börja spela handboll igen. Vi ser med tillförsikt fram emot våren, säger Shepherd.

– Nu börjar det väldigt tufft med matcher mot ettan och tvåan direkt. Det gäller att ta oss igenom de två matcherna med två riktigt bra prestationer framför allt. Sedan har vi tre raka hemmamatcher där vi ska försöka plocka så mycket poäng som möjligt.

LÄS OCKSÅ: AVSLÖJAR – SUCCÉLÅNET STANNAR I HALLBY

LÄS OCKSÅ: SE DET MAFFIGA BILDSPELET FRÅN HALLBYBOLLEN

-----

No more pages to load