Kim Shepherd och hans Hallby har idag spelat en toppmatch mot Torslanda. Det blev seger med 32–27. Arkivbild: Mattias Landström.

Hallby kopplade ett kvalgrepp – ”En fantastisk kampinsats”

Seger – och nu har Hallby en god chans att gå till positivt kval.

Hallbys handbollsherrar har idag spelat hemma mot Torslanda i ett toppmöte i allsvenskan och Hallby vann med 32–27 och kopplade därmed greppet om en kvalplats.

– En fantastisk kampinsats av killarna, säger  Kim Shepherd, Hallbys tränare.

Förutsättningarna inför drabbningen var att Hallby låg på rätt sida strecket som innebär kval till Handbollsligan och de gjorde det på målskillnad före just Torslanda. Därför var den här tillställningen oerhört viktig. I och med vinsten drog Hallby ifrån Torslanda och passerade också Önnered som hemföll mot Skånela.

Hallby inledde matchen bra i och gick fram till 6–3, men på knappt sju minuter kunde Torslanda vända på steken och göra sex raka mål och var då i ledningen med 9–6, men Hallby kom tillbaka och  när det var halvtidsvila stod det 16–16 på anslagstavlan.

I början av den andra halvleken gjorde hemmalaget tre raka pytsar och hade också en tremålsledning vid 22–19, Torslanda kom tillbaka, men mot slutet av matchen var Hallby det starkare laget och framförallt var det två spelare som visade vägen, Olle Ek och Oliver Löfwenius.

– Det rullade på bra under sista delen av matchen, säger Kim Shepherd.

Det kommer bli en dramatisk avslutning på serien.

– Det är ett getingbo och alla matcher känns som fyrapoängsmatcher. Dessutom slår all lag alla, säger Kim Shepherd.

Hallbys målskyttar: Olle Ek 10, Oliver Löfwenius 7, Nicola Djordjevic 5, Robin Svensson 4, Fredrik Wendel 3, Pål Wetterbrandt 2, Markus Erlandsson 1.

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load