Hallby fick fira ny seger på lördagen. Arkivbild. Foto: Mattias Landström

Fjärde raka för Hallby – efter jätteryck

Hallby tog fjärde raka segern i Handbollsallsvenskan efter 32–25 borta mot RP Linköping på lördagseftermiddagen.

Det var ett ryck som ledde till två poäng.

Mot slutet av den första halvleken gick Hallby upp till ett sjumålsförsprång borta mot RP Linköping på lördagseftermiddagen.

Och den stora ledningen blev avgörande. Slutsiffrorna skrevs till 32–25 och Jönköpingsklubben tog fjärde raka segern i Handbollsallsvenskan.

Men det saknades inte dippar i gästernas spel. Efter halva matchen hade avståndet krympt till tre bollar, 20–17. I början av den andra halvleken hade avståndet krympt till bara ett mål.

Hemmalaget kom emellertid aldrig helt ifatt. Hallby gjorde ett nytt ryck i mitten av den andra akten och rusade upp till en ledning med fem bollar, vilken punkterade matchen.

Segern innebär att Hallby fortsätter sätta press på tabelltoppen. Laget – som förra året missade kval till Handbollsligan med minsta möjliga marginal – ligger trea i serien med 14 inspelade poäng på nio matcher. Det innebär just nu kval till ligan.

Serieledande HK Varberg har spelat in 17 poäng på nio matcher.

Nästa match för Hallby spelas nästa söndag då serietvåan IFK Ystad – som ligger ett poäng före Hallby – gästar Arenan i Jönköping.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load