Kim Shepherd kommer från och med nästa säsong bli ungdomsansvarig i Hallby. På söndagen vann hans Hallby stort över jumbon, Tumba. Arkivbild: Mattias Landström.

Hallby upp på kvalplats – krossade jumbon

Innan matchen presenterades en ny tränare för klubben inför nästa spelår då 28-årige, Jesper Östlund, tar hand om Hallbys handbollsherrar i tre år framåt.

Ett lag som gick upp på kvalplats till Handbollsligan igen på söndagen efter att ha krossat jumbon Tumba med  36–22.

– Vi har det i egna händer och möter Kungälv och Torslanda, två av de värsta konkurrenterna om en kvalplats, i de två kommande omgångarna, säger Kim Shepherd, Hallbys tränare.

Det här var en match som Hallby inte hade några problem att ta en överlägsen vinst i.  Hallby var bättre i allt och hade mer eller mindre lekstuga med stockholmarna. Tumba är alldeles för svagt för årets allsvenska.

– Det här var ingen match, inte mycket till kamp vill jag påstå. Tumba har redan börjat rikta in sig på spel i en lägre serie, säger Kim Shepherd.

För Hallby var det viktigt att ta den här säkra vinsten och kunna få spela ut lite då laget haft det tungt under början av det här året. Innan den här storsegern hade Hallby bara vunnit en av fem matcher. Laget har också en hel del skador, bland annat på bröderna Jesper och Joel Järlfors.

– Det gör att andra killar få kliva fram och de gjorde det bra i den här matchen, säger Kim Shepherd.

Bäste målskytt i Hallby var Charles Hugoson.

 

Hallbys nya drag för att nå målet – han tar över som tränare

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load