Hoppet lever för Hallby mot Ricoh. Foto: Mattias Landström

Hallby vann måstematchen – efter tokrysare

Hoppet om Handbollsligan lever för Hallby. Laget vann måstematchen borta mot Ricoh i kvalet till Sveriges högsta division med 23–22.

Det blev ett riktigt handbollsdrama i Solnahallen den här söndagen.

Hallby var piskat att vinna borta mot Ricoh i den tredje kvalmatchen till Handbollsligan. Solna-laget hade vunnit de två första matcherna i bäst av fem-serien.

Och laget lyckades med uppgiften. Segersiffrorna skrevs till 23–22 efter en gastkramande upplösning.

Men det var hemmalaget som började bäst. Ricoh gick tidigt upp till en tremålsledning som under den första halvleken ofta pendlade mellan två och tre bollar. Men chanser saknades inte för gästerna. Hallby hade flera heta lägen att utjämna matchen. Men när Fredrik Landin storspelade uteblev målen framåt för de blåklädda gästerna. Skotten tog i stolpen, ribban och hamnade inte minst utanför hemmamålet.

Ställningen i paus var 12–9 till Ricoh.

I den andra halvleken kom till slut utdelningen för gästerna. Vid ställningen 15–12 till hemmalaget gjorde Hallby tre raka mål och gick upp till 15–15.

Den sista kvarten blev en rysare. Lagen följdes åt i målprotokollet. När Hallby gjorde mål svarade Ricoh. När Landin räddade gjorde hemmalagets målvakt likadant.

Men avgörandet skulle komma. Joel Järlfors sköt 23–22 till gästerna med dryga minuten kvar. När Ricoh gick för en kvittering i matchens sista minut svarade Landin för ännu en räddning och snodde matchen åt sitt Hallby.

Nästa match spelas i Arenan i Jönköping på söndag 16.00.

-----

No more pages to load