Charles Hugosson sköt ett poäng till Hallby. Foto: Mattias Landström

Hallbys jättecomeback fixade superviktigt poäng

Hallby ordnade poäng borta mot Rimbo efter en makalös comeback i slutet. Matchen slutade 32–32 (15–16). Kvitteringen kom med bara 15 sekunder kvar.

Med knappa kvarten kvar av mötet mellan Rimbo och Hallby såg det blytungt ut för Jönköpingslaget.

Hemmalaget ledde med åtta mål när det var 13 minuter kvar och såg ut att gå mot en komfortabel seger. Men tre snabba Hallby-mål satte nerv i tillställningen.

Rimbo kunde emellertid hålla undan fram till det absoluta slutskedet. Med knappt tre minuter kvar satte Olle Ek 32–31 och avslutningen blev en riktig pärs.

Samme Ek fick sedan med minuten kvar chansen från straffpunkten. Mål och det hade stått 32–32 på tavlan. Då missade Hallby-stjärnan.

Fast matchen var inte körd för det. Med bara 15 sekunder kvar på klockan lyckades Charles Hugosson pricka in 32–32, vilket också blev slutresultatet.

– De gör ett tekniskt fel. Challe (Charles Hugosson) tar bollen, kontrar och gör lika. Sedan slutar det  med att de har ett frikast med mur och allting där deras spelare skjuter i muren, säger Hallby-tränaren Kim Shepherd.

Vad tänker du som tränare när du ser att Hugosson gör 32–32?

– Först tänker man att han inte är klok i huvudet för han flippade. Men så länge det blir mål så är det bra. Dessutom hade Charles haft en ganska tung match. Deras målvakt spelade väldigt bra. Så att sätta den är ännu lite starkare när man haft lite motvind tidigare under matchen, säger Shepherd.

Hallby fick alltså en tuff resa mot Rimbo, vilket kanske inte är så konstigt, säger Shepherd.

– För det första åker vi till en väldigt annorlunda bortamatch. Det är en lång resa och vi vet att de kommer spela sju mot sex (tar ut målvakten vid anfall, reds. anm.). Det finns mycket att förbereda sig på bara där. Det finns inte ett handbollslag som spelar som de gör, säger Shepherd.

– Sedan hade vi både Robin (Svensson) och Jesper (Järlfors) sjuka. Så Oliver Löfwenius och Johan Jonsson får jobba på som treor tillsammans för första gången. Trettiotvå mål kan låta mycket men det är ungefär vad du släpper in när du möter Rimbo.

Men trots den starka vändningen hade Hallby kunnat få med sig två poäng hem till Jönköping om laget haft mer skärpa, säger tränaren.

– Vi missar fyra straffar och oerhört många lägen. Hade vi satt någon av de fyra straffarna är matematiken enkel, säger Shepherd.

Fast med facit i hand kan Jönköpingsklubben vara nöjda med sitt poäng.

– Vi låg under med åtta när det var 13 kvar. VI tar igen det sista 13. Det är fantastiskt. Jag har aldrig varit med om att spela i ett lag som gjort det. Det är bra jobbat, säger Shepherd.

Poänget innebär att Hallby nu står på 17 poäng efter 13 spelade omgångar. Laget ligger fortsatt på kvalplats till Handbollsligan.

Hallbys stjärnduo förlänger – efter fina toppstarten

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load