Robin Svensson förlänger med 1+1 år. Foto: Mattias Landström

Stjärnan förlänger – mitt i kvaldramat

Hallby Handboll kvalar just nu till Handbollsligan. Men oavsett hur det går har klubben fått ett glädjebesked inför kommande säsong.

Så sent som i helgen höll Hallby drömmen om Handbollsligan vid liv då laget bortaslog Ricoh med 23–22 och reducerade bäst av fem-serien till 1–2 i matcher.

Och nu, bara ett par dagar efter den livsviktiga skalpen, kommer nästa glädjebesked för Jönköpingsklubben. Mittsexan och stjärnan Robin Svensson väljer att förlänga sitt avtal.

– Det händer grymt mycket positivt i föreningen nu och jag vill vara med på resan och bidra så gott jag kan. Jag trivs väldigt bra i laget, vår sammanhållning är unik och vi har något riktigt bra på gång, så det var aldrig några tveksamheter, säger Svensson i ett pressmeddelande.

– Jag har verkligen fått ta mycket ansvar i Hallby och det trivs jag med. Utveckligen för mig har varit positiv och hela laget har i år gjort enorma framsteg. Nu ska vi göra allt vi kan för att få spela i Handbollsligan nästa år.

Svensson hämtades in från klassiska Redbergslid inför säsongen 2016/17.

Hallby har redan gjort klart med flera kontraktsförlängningar och nyförvärv inför den kommande säsongen. Dessutom har Jesper Östlund hämtats in som tränare då Kim Shepherd tar klivet till ungdomsansvarig för föreningen.

Den nya tränaren är nöjd med att få behålla sin nyckelspelare.

– Att Robin väljer att förlänga är jag väldigt nöjd med. Det är en kraftfull mitt-6a med sina absoluta spetskvaliteter i offensiven, en riktig målskytt. Jag tror att Robin kommer ta stora kliv i sin utveckling även nästa säsong, säger Östlund.

Det nya avtalet löper över 1+1 år.

Hallby vann måstematchen – efter tokrysare

-----

No more pages to load