Arkivbild. Foto: Peax Svensson

Hallbys plan – efter nykomlingssuccén

Hallby Handbolls målsättning är klar. Efter den snöpliga avslutningen på förra säsongen ska nu laget lyfta ytterligare ett snäpp.

Allt såg ut att gå som det skulle för Hallby Handboll.

I inledningen av bortamatchen mot Tyresö i Handbollsallsvenskans sista omgång i slutet på mars hade Jönköpingslaget kopplat ett grepp om matchen.

Men när 60 minuter hade spelats stod hemmalaget som segrare med 37–35. Ett tufft resultat för Hallby. En tvåpoängare hade inneburit att nykomlingen hamnat på kvalplats till Handbollsligan.

I stället blev det en dyster avslutning på en smått otrolig säsong för Jönköpingslaget. Målet var nytt kontrakt. Utfallet blev betydligt bättre än så.

Till helgen går startskottet för ännu en upplaga av Handbollsallsvenskan.

– Vi vill bli bättre och då är den naturliga målsättningen att ta oss till positivt kval. Den ligger inom rimliga gränser, säger Hallbys tränare Kim Shepherd till Jkpg News.

– Sedan finns det många lag förutom oss som har satsat ordentligt. De lagen som var bra har inte tappat något.

Årets upplaga av Hallby Handboll innehåller flera nya spelare. Bland annat har ett nytt målvaktspar värvats.

Men Shepherd lyfter fram en annan aspekt av truppbygget som den kanske viktigaste.

– Spelare som gör sitt andra år. Som Oliver Löfwenius som har gjort fantastiska framsteg under försäsongen och som också gör att vi får en annan bredd nu när Joel (Järlfors) är skadad, säger Shepherd.

Innan helgens premiär återstår ett par träningar och teoretiska genomgångar. Men redan nu har tempot trappats upp något.

– Det märks lite grann på träningarna. Det kanske är lite tuffare närkamper. Vi har lite konkurrens på en del av platserna fortfarande. Det märks att alla vill vara med när det är premiär, säger Shepherd.

I säsongens första tävlingsmatch ställs Hallby mot Tyresö hemma i Arenan. En chans till revansch för den snöpliga avslutningen i våras.

– Vi hade dem i premiären förra året också. Vi kände oss bra förberedda då och så åkte vi på den största förlusten för säsongen mot dem. De är farliga, säger Shepherd.

– De har visserligen bytt tränare. Men jag tror inte de kommer byta spel speciellt mycket utan de kommer traggla på med sitt. De har inte passat oss speciellt bra. Det gäller att verkligen att vara på tårna.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load