(21) Mattias Tedenby, HV71, HV71 - Malmo? Redhawks Foto: Mattias Landström

Här är HV:s besked om skadade stjärntrion

Här är HV:s besked om skadade stjärntrion
På tisdag åker HV71 till huvudstaden för att ställas mot Djurgården på Hovet. När HV slog Leksand i den senaste matchen så var nyckelspelarna Mattias Tedenby och Simon Önerud inte med på grund av skador, duon kommer inte finnas med mot Djurgården heller.

Både Tedenby och Önerud missade den senaste matchen och trots att båda närmar sig spel såå kommer matchen mot Djurgården för tidigt.

– Mattias kommer att gå på is idag (måndag), men är inte spelklar till matchen mot Djurgården. Däremot ser det ljusare ut till torsdag om det fortsätter i samma takt, säger sjukgymnasten Andreas Frostemark om Tedenby till klubbens hemsida.

Simon Önerud som skadade sig i hemmamatchen mot Leksand kommer dock vara borta en längre tid och kommer troligen inte till spel innan landslagsuppehållet.

– Simon fick en smäll mot huvudet i hemmamatchen mot Leksand och har total vila just nu. Vi kommer att följa upp idag, men ser chanserna som små att han spelar innan uppehållet, säger Frostemark.

Den som är närmast till spel av de skadade spelarna i HV är Ted Brithén som skadade sig i förlustmatchen mot Skellefteå. Det medicinska teamet har goda förhoppningar att han ska vara tillbaka till matchen mot Rögle.

Mer kamp än skönspel

HV ställdes mot Djurgården förra veckan, då blev det HV-vinst efter att Linus Söderström räddat alla straffar mot sin förra klubb i straffavgörandet. Johan Lindbom vet att det inte kommer bli en enkel match mot ett Djurgården som kämpar om en plats i play in.

– Djurgården har blivit bättre och bättre. De spelar energiskt och fysiskt och det blir nog en annan matchbild än den mot Leksand. Vi förväntar oss en stentuff match där vi måste prestera på max för att vara framgångsrika, säger Lindbom till HV71.se.

Framförallt så tror Lindbom att det kommer bli mer kamp nu när grundserien närmar sig sitt slut och alla lag slåss för viktiga poäng.

– Tålamod är fortsatt viktigt. Vi är sent inne i serien och alla slåss om poängen. Vi kommer att se mer kamp än skönspel så det gäller att vi håller huvudet kallt, säger Lindbom.

-----

No more pages to load