HC Dalens frustration: ‘‘Håller ju inte’’

HC Dalens frustration: ‘‘Håller ju inte’’

HC Dalen startar HockeyEttan södra vår med bortamatch mot Tranås på onsdagen. Och inför fortsättningsserien måste laget ha en bättre disciplin, säger tränaren Pelle Gustafsson till Dalens hemsida.

HC Dalen nådde inte Allettan. I stället blir det nu spel i HockeyEttan Södras fortsättningsserie. Omstarten är i morgon när Norrahammarslaget gästar Tranås.

Och inför årets första tävlingsmatch säger tränaren Pelle Gustafsson att laget måste hålla sig utanför utvisningsbåset.

– Ser man till hela serien så har vi spelat två hela matcher med en man mindre och det håller ju inte. Det som att likställa det med att vi inte skulle skjuta ett enda skott mot mål på två matcher. Vi har ju gjort nästan minst mål i serien och det är väl där förklaringen ligger, säger Gustafsson till Dalens hemsida.

Dalen har som mål att vinna fortsättningsserien. Det skulle i så fall innebär att laget har chans att kvala sig uppåt mot HockeyAllsvenskan.

– Det börjar intensivt med tre matcher i veckan, men det är lika bra att komma in i det direkt. Tranås är ju det högst placerade laget inför omstarten och vi åker på det svåraste motståndet direkt, säger Gustafsson.

Långtidsskadade David ‘‘Tuppen’’ Fredriksson och Kristoffer Pihlqvist är borta. Dessutom är Axel Havskog ett frågetecken.

LÄS OCKSÅ: HV-TALANGER FÅR CHANSEN I HC DALEN

-----

No more pages to load