HC Dalen. Arkivbild. Foto: Mattias Landström

Blytung Dalen-förlust – rysaravgörande väntar

HC Dalen föll i lördagens match hemma mot Kristianstad med 2–4. Nu väntar ett rysaravgörande när platserna till Allettan fastställs nästa vecka.

HC Dalen kunde efter sin seger mot Vimmerby i onsdags sätta ytterligare press på Tranås i kampen om den femte och sista platsen till Allettan efter jul när laget tog emot Kristanstad på lördagen.

En seger skulle innebära att Norrahammarslaget var sex poäng före med en match mer spelad när Hockeyettan södra går in i sitt absoluta slutskede nästa vecka.

Tranås skulle behöva vinna de återstående två matcherna och samtidigt hoppas på att Dalen förlorar sin avslutande match på onsdag för att kunna kliva förbi i tabellen.

Men efter att Kristanstad tog hem lördagens match med 3–1 är allt upplagt för en jätterysare nästa vecka.

Skåningarna tog ledningen i slutet av den andra perioden. Kristianstad utökade sin ledning i den andra perioden innan Timmie Persson kunde reducera.

Men i stället för en kvittering satte gästerna spiken i kistan med sitt 3–1-mål med drygt fyra minuter kvar av matchen. Kristianstad gjorde också 4–1 i tom bur innan Anton Johansson-Martis kunde reducera för hemmalaget.

Fotnot: Tranås fick med sig två poäng hemma mot Vimmerby efter en 3–2-seger på straffar. Det innebär att laget är ett poäng efter Dalen inför den sista omgången. Tranås har bättre målskillnad än Dalen. 

Antons storspel för Dalen mot högre höjder – se alla bilder från publikfesten

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load