Anton Svensson i HC Dalen tränar med allsvenska IK Pantern. Foto: Mattias Landström

Dalens målvaktsgigant tränar med allsvenska topplaget

HC Dalens målvakt Anton Svensson kommer de närmaste dagarna att träna med det allsvenska topplaget IK Pantern, skriver 24Malmö.se.

Han har varit en av succéspelarna i det HC Dalen som tidigare i december kvalificerade sig för spel i Allettan efter jul. Och Anton Svenssons storspel mellan stolparna har inte gått obemärkt förbi.

Burväktaren kommer de närmaste två dagarna att träna med IK Pantern som ligger fyra i HockeyAllsvenskan, skriver 24Malmö.se.

– Han har varit i division 1 och division 2 i många säsonger och jag har bra koll på honom. Det är en rutinerad herre som varit med tidigare. Han är väldigt atletisk och har grymt bra spelsinne, säger Panterns målvakts- och assisterande tränare Henning Sohlberg till sajten.

– Han ska komma hit och träna och behöver istid nu under deras uppehåll. Det är en krydda på moset i hans vardag.

Sohlberg kan inte bekräfta om Svensson är ett aktuellt namn för Malmöklubben till nästa säsong. I stället hänvisar han till sportchefen Håkan Åhlund.

Svensson har på 18 matcher i Hockeyettan den här säsongen en räddningsprocent på 94,4 och ett snitt på 1,83 insläppta mål per match.

Strandberg: Dalen behöver HV – HV behöver Dalen

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load