(55) Andreas Borgman, HV71 Leksands IF - Foto: Mattias Landström

Efter rookiesuccén – nu skickas Andreas Borgman till AHL

Han fick spela 48 NHL-matcher. Men nu skickas Andreas Borgman ned till AHL.

Det var närmast en osannolik saga. Andreas Borgman behövde bara en SHL-säsong i HV71 – vilken slutade med ett SM-guld – innan han fick chansen att slå sig in i Toronto Maple Leafs i NHL.

Och när höstens träningsläger var avslutat stod den 22-årige backen där som en av spelarna i NHL-klubbens laguppställning.

Sedan dess har det blivit 48 matcher i världens bästa hockeyliga för Borgman som stundtals hyllats för sitt spel. Men natten mot tisdag kom beskedet att Maple Leafs skickar ned sin rookieback till AHL (American hockey league). Detta efter att klubben valt att aktivera Roman Polak från skadelistan, vilket hockeysverige.se först rapporterade om.

Beslutet är inte helt kontroversiellt. Borgman behöver inte gå igenom den så kallade waivers-listan där andra klubbar kan plocka upp spelare som skickas ned till AHL.

NHL-klubbarns farmarlag spelar i just AHL och finns i vissa fall utspridda runt om i Nordamerika. För Borgmans fall blir däremot resan inte särskilt lång. Maple Leafs AHL-klubb återfinns nämligen i samma stad och går under namnet Toronto Marlies.

Debuten för Marlies ser ut att bli på fredag.

Bekräftat: Knallskottet kastades från Linköpings sektion

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load