William Karlsson. Foto: Wikipedia

Förre HV-spelarens dundersensation i NHL – brädar superstjärnorna

William Karlsson kan inte sluta göra mål i NHL. Natten mot torsdag kom säsongens sjuttonde fullträff för den förre HV-stjärnan som nu toppar den svenska målligan före stornamn som Filip Forsberg.

Snacka om dundersensation. William Karlssons första säsong i det nystartade NHL-laget Vegas Golden Knights (som draftade HV-spelaren Erik Brännström i somras) har blivit en fullkomlig succé.

När de gyllene riddarna mötte ankorna i Anaheim Ducks natten mot torsdag tryckte 24-åringen in sitt sjuttonde mål för säsongen i 4–1-segern.

Det innebär att han nu toppar den svenska målligan i hela NHL. Tvåan, storstjärnan Filip Forsberg, har noterats för 15 fullträffar.

– Det var antagligen inte särskilt många som hade trott att jag skulle göra så många mål och nä, innan säsongen hade nog inte jag heller vågat hoppas på nåt sånt här, säger Karlsson till Sportbladet.

– Men inte mig emot, det är roligt att göra mål. Jag ska försöka fortsätta på samma sätt.

Totalt har Karlsson spelat ihop 29 poäng (17+12) på 35 matcher.

Den förre HV-stjärnans 17 mål innebär en tolfteplats i den totala målligan. Där är han före superstjärnor som Patrick Kane (15) och Vladimir Tarasenko (15).

HV71:s segervapen – så vinner laget tuffa derbyt

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load