Kevin Stenlund och Victor Ejdsell. jubel i HV71, efter mål, HV71 - Frölunda HC Foto: Mattias Landström

Första NHL-poänget för HV-stjärnan

Hur går det för HV-spelarna som testat lyckan utomlands? News har svaret.

Statistiken står för spelade matcher (mål/assist).

NHL

Jesper Fast – New York Rangers: 71 (13/20)

Har slagit personligt rekord i antalet poäng under en NHL-säsong med sina 33 pinnar. Öppnade i en intervju med Hockeysverige.se för att stärka upp Tre Kronor i VM senare i vår. Har två assist på de fyra senaste fajterna.

Lias Andersson – New York Rangers: 5 (1/1)

Har fått en bra start på NHL-äventyret. Mål i debuten och därefter en assist på de fem första matcherna.

Niklas Hjalmarsson – Arizona Coyotes: 48 (1/8)

Hjalmarsson har aldrig varit känd för att göra mycket poäng borta i NHL. I stället är det hans defensiva kunskaper som värdesätts. Något han visat i Arizona under säsongen.

William Karlsson – Vegas Golden Knights: 80 (43/35)

Succén fortsätter! Har nu slagit NHL-rekord för flest mål av en spelare i en nykomling. Dessutom stormar 25-åringen mot 80-poängsgränsen. Karlsson skulle i så fall bli den tjugonde svenske spelaren som når milstolpen.

Kevin Fiala – Nashville Predators: 78 (23/25)

Nashville stormar fram i NHL:s grundserie och Kevin Fiala stormar framåt även han. Det har blivit totalt 48 poäng på 78 matcher för den förre HV-stjärnan.

Victor Ejdsell – Chicago Blackhawks: 3 (0/1)

Fick snabbt chansen i NHL och har svarat upp bra. En assist på tre matcher är Ejdsells notering hittills. I en intervju i Chicago Tribune säger coachen Joel Quenneville att den förre HV-centern redan nu visat stora framsteg. Måste förbättra skridskoåkningen till nästa säsong.

AHL

Kevin Stenlund – Cleveland Monsters: 7 (0/2)

Drog över till USA efter åttondelsfinalsförlusten mot Linköping. Har svarat för två assist på sina sju första matcher i Nordamerika.

Pierre Engvall – Toronto Marlies: 5 (2/2)

Drog till AHL efter säsongen tog slut i HV71. Har svarat för fyra poäng på fem matcher. Jagar ett NHL-kontrakt och har säkerligen stärkt sina aktier avsevärt. Har ett poängsnitt på 0,8.

Andreas Borgman – Toronto Marlies: 21 (4/4)

Skickades ned till AHL efter 48 matcher i NHL med Toronto Maple Leafs. Har blivit en tongivande spelare för klubbens farmarlag. Väntas slå sig in på allvar i NHL kommande säsong. Kanske är det inte så konstigt efter förra veckans sjuka dundermål.

Oscar Fantenberg – Ontario Reign: 24 (1/12)

Började säsongen i NHL och Los Angeles Kings. Flyttades därefter ner till AHL och har svarat för en stark säsong. Kontraktet med Kings går ut efter säsongen. Två assist på de två senaste matcherna.

Niklas Hansson – Texas Stars: 65 (1/10)

Niklas Hansson får vänta på en eventuell NHL-debut. Den här säsongen har det blivit 65 matcher i farmarligan för den förre HV-backen.

Filip Sandberg – San Jose Barracuda: 45 (7/7)

Nja, den riktiga poängsuccén har uteblivit för Sandberg under sitt första år i Nordamerika. Efter en fin start på säsongen har poängskörden stagnerat.

Emil Johansson – Providence Bruins: 50 (2/8)

Emil Johansson har kommit igång på allvar. Backen står noterad för tio poäng på 50 matcher. De senaste två matcherna har det blivit två assistpoäng för Johansson.

KHL

Simon Önerud – Sibir Novosibirsk: 8 (1/0)

Säsongen är över för Simon Önerud. Efter den långa skadefrånvaron blev det inget slutspel för guldhjältens Sibir. Nu uppger Expressen att HV71 jobbar stenhårt på att få hem forwarden till nästa säsong.

André Petersson – Avangard Omsk: 40 (10/17), slutspel 6 (5/2)

Skadad, ratade från OS och en tung säsong. Det såg ut att bli André Petersson facit under första året i Omsk. Men när slutspelet drog igång var svensken stekhet. Sju poäng på sex matcher blev hans facit.

OHL (Ontario Hockey League)

Jacob Moverare – Mississauga Steelheads: 32 (3/18)

Har tagit tydliga kliv i sin utveckling i den kanadensiska juniorhockeyn. Med ett ”A” på bröstet har Moverare varit en kraft att räkna med i Mississauga. Har spelat få matcher på grund av en knäskada under JVM som senare krävde operation. När coacherna i Ontario Hockey League röstade fram de bästa spelarna under säsongen hamnade Moverare på andra plats i kategorin bästa defensiva back. Förra året blev han trea i samma kategori. Steelheads säsong är över efter att ha åkt ut i OHL-slutspelet.

-----

No more pages to load