Pierre Engvall. Foto: Mattias Landström

Hyllningen till Pierre Engvall – inför rysaren i natt

Pierre Engvall laddar upp inför ett rysaravgörande. Och inför Toronto Marlies Game 7 mot Texas Stars i AHL-slutspelets finalserie hyllas den förre HV-forwarden av sin nya tränare.

En match återstår för Pierre Engvall.

Säsongen som började med lite speltid och en tuff skada i HV71 slutade med poängsuccé i SHL och ett NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs.

Och bättre kan det bli.

Den förre HV-forwarden har chansen att vinna en titel natten till fredag. Då avgörs nämligen AHL-slutspelet Calder cup med en sjunde och helt avgörande finalmatch mellan Engvalls Toronto Marlies och Texas Stars.

Inför rysardrabbningen hyllas nu Engvall av sin coach Sheldon Keefe. Men inte bara för det offensiva spelet som han gjort sig känd för. Nej, det handlar också om den store forwardens defensiva egenskaper.

– Du kan slänga in honom i egen zon och se hur han åker skridskor, hanterar pucken och för den upp över isen. När han kommer igång i offensiv är det svårt att ta pucken ifrån honom. (Frederik) Gauthier and (Colin) Greening är liknande spelare och det är därför den kedjan fungerar så bra, säger Keefe till Toronto Star.

Engvall åkte över till Marlies efter att HV71 åkt ur SM-slutspelet redan i åttondelsfinalen. Efter åtta poäng (4+4) på nio grundseriematchen har poängproduktionen gått ned under Calder cup-slutspelet. Inför säsongens sista drabbning står 22-åringen på tre mål och fem målgivande passningar efter 19 matcher.

– Det är svårare att skapa offensiv ju längre slutspelet går och ju längre den här matchserien gått. Så det är svårare för Pierre att bryta igenom på så sätt, säger Keefe.

Den förre HV-forwarden själv ser fram emot torsdagskvällens heta avgörande.

– Det kommer bli jättekul. Vi hade chansen att avgöra (i tisdags) men spelade inte på topp. Det är skönt att få ytterligare en chans att vinna Calder cup, säger Engvall till Toronto Star.

-----

No more pages to load