William Karlsson. Foto: Michael Miller via Wikimedia Commons

Legendarens hyllning till William Karlsson efter avgörandet i natt

Vegas Golden Knights har utjämnat Stanley cup-semifinalen mot Winnipeg Jets. En av förgrundsfigurerna i nattens 3–1-seger? Precis som så många gånger förr den här säsongen, den tidigare HV-stjärnan William Karlsson. Nu hyllas Karlsson stort i Nordamerika.

Det dröjde bara 88 sekunder efter att Winnipeg Jets hade fått kontakt i match två av Stanley cup-semifinalen innan Vegas Golden Knights gyllene trio med William Karlsson i spetsen avgjort matchen i den kanadensiska staden.

Karlsson fick pucken vid sargen, såg att han skulle bli tacklad, lade in pucken centralt till en framstörtande Reilly Smith som i sin tur kunde spela pucken till Jonathan Marchessault som fastställde slutresultatet till 3–1. Segern innebär att matchserien nu är utjämnad till 1–1.

Den tidigare HV-stjärnan noterades för en andraassist men hyllades trots allt stort efter segern.

– Det var en briljant framspelning av Karlsson. Han visste att han skulle åka på en tackling av (Jacob) Trouba, men hade ändå sinnesnärvaron att först lägga fram pucken. Det var ett av många magnifika nummer Karlsson bjudit oss på i vinter, säger den tidigare NHL-coachen och numera expertkommentatorn Pierre McGuire, enligt Expressen.

Även den tidigare storstjärnan Jeremy Roenick stämmer in i hyllningskören.

– Titta på William Karlsson en kväll som denna. Trots att man leder med 3–1 jobbar han stenhårt i defensiven under matchens sista minuter. Den där kedjan är hur fantastisk som helst, säger Roenick i tv-studion hos NBC Sports, enligt Expressen.

Nya kärleken bakom William Karlssons jättesuccé i NHL

-----

No more pages to load