Foto: Wikipedia/Instagram

Nya kärleken bakom William Karlssons jättesuccé i NHL

William Karlsson stormar fram i NHL. En av anledningarna kan vara den nya kärleken, säger den förre HV-spelarens pappa Lars Karlsson till Expressen.

– Jag känner att han vuxit som människa och spelare tack vare henne, säger Lars Karlsson.

Det har varit en saga som tagit många NHL-fans med storm. William Karlsson hade inför den pågående NHL-säsongen som bäst gjort nio mål under en och samma säsong.

När en match återstår av grundserien står den förre HV-stjärnan på 43 fullträffar och totalt 78 poäng. Ett maffigt personligt rekord av 25-åringen som tidigare noterats för 25 poäng som bäst.

Bytet från Columbus Blue Jackets till skrällaget Vegas Golden Knights (Karlsson valdes i sommarens expansionsdraft) har inte bara inneburit en ny omgivning på isen.

Karlsson har också träffat en ny kärlek i realitystjärnan Emily Ferguson, vilket kan vara en av anledningarna till succén, säger Karlssons pappa Lars Karlsson till Expressen.

He’s my fav❤

Ett inlägg delat av Emily Ferguson (@efergie13)

– Jag tror det är ett jättebra steg och jag känner att han mår bra av henne. Nu är det ju fortfarande en ny kärlek men jag tror han växer som människa tack vare det och framför allt så har han lärt sig att kompisarna inte är de enda som gäller. Han har tagit ett nytt steg i livet, framför allt när han lever som NHL-spelare. Sen har ju folk synpunkter på det, att hon är amerikanska och så, men jag tror det är viktigt att vara tillsammans med en som kommer från landet man spelar i för då blir allt mer självklart, säger Lars Karlsson till Expressen.

He’s such an overachiever😉 very proud of this man💛🖤

Ett inlägg delat av Emily Ferguson (@efergie13)

Hyllnings-SMS:et från stjärnan

Karlssons, med nummer 71 på ryggen, framgång har förstås inte gått några av NHL:s största stjärnor obemärkt förbi. Colorados Gabriel Landeskog är en av de spelare som hyllat den förre HV-stjärnan efter dundersäsongen.

– Jag messade William häromdagen och sa hur löjligt het han är just nu. Det är skitkul att se, han har varit grym hela säsongen. Man ser vilket självförtroende han spelar med när han sätter pucken i nättaket med ett skott mellan benen, säger Landeskog till Expressen.

Mer om William Karlssons jättesäsong:

Detaljerna bakom William Karlssons NHL-succé

William Karlsson skrev NHL-historia i natt

NHL-gurun: William Karlsson stormar mot jättekontrakt

-----

No more pages to load