Dalen spelade på onsdagskvällen mot Visby/Roma. Arkivbild: Mattias Landström.

Slutspurt gav poäng – men straffat till slut

HC Dalen har haft det tungt i slutet på AllEttan Södra – men mot Visby/Roma gjorde laget en riktigt stark slutforcering som gav poäng i Skandia Mäklarna Center då det var 3–3 efter tre perioder. Till slut vann gästerna efter straffar med 4–3.

Visby/Roma var det sista laget som gästade Dalen i serien då tre bortamatcher väntar för Dalen i de avslutande seriematcherna innan play off 1 väntar för laget.

Den första perioden blev mållös trots ett övertag i skotten för Dalen. I den andra tog gästerna ledningen innan Timmie Persson kvitterade till 1–1 i powerplay efter förarbete  arv Dennis Santesson och Jesper Åkerman.

Visby/Roma tog sedan ledningen med 2–1 i numerärt överläge. Dalen fick en chans till kvittering i slutet då Daniel Håkansson sköt en straff, men gästernas målvakt, Martijn Oosterwijk räddade.

I slutperioden ökade sedan bortalaget på sin ledning till 3–1, men Dalen gav inte slaget förlorat. Inom loppet av knappt två minuter kunde Dalen gå fram till 3–3.

Först gjorde Edwin Johansson mål sedan Daniel Håkansson och Marcus Lundberg assisterat och kvitterade Julius Helle Larsson till 3–3 sedan Erik Glimberg och Timmie Persson passat.

Därmed blev det förlängning och den blev mållös. Straffar väntade och där avgjorde bortalagets  Mikael Adamsson till Visbys fördel.

-----

No more pages to load