William Karlsson. Foto: Michael Miller via Wikimedia Commons

William Karlsson skrev NHL-historia i natt

William Karlsson har redan krossat 40-målsgränsen i NHL. Med två matcher kvar av grundserien närmar sig den förre HV-stjärnan ytterligare en sanslös prestation. Och dessutom har han nu skrivit NHL-historia.

För ett tag sedan blev William Karlsson den tionde svensken i NHL-historien att göra 40 mål eller fler under en och samma säsong. Men den förre HV-stjärnan har inte slagit av på farten efter att ha nått milstolpen.

När hans Vegas Golden Knights besegrade Vancouver Canucks med 5–4 efter straffar natten till onsdag svarade Karlsson för ett mål och två assist.

Det innebär att svensken nu står på 43 mål och totalt 78 poäng när två matcher återstår av grundserien. Karlsson har därmed chansen att spränga ytterligare en gräns. Noteras 25-åringen för ytterligare två poäng under grundserien blir han den tjugonde svensken i NHL:s historia som gör 80 poäng under en och samma säsong.

Det som talar för Karlsson är han poängform. Svensken har gjort tolv (4+8) poäng på de fem senaste matcherna.

Den 43:e fullträffen innebär även att Karlsson skrivit historia som den spelare som gjort flest mål för en nykomling i NHL (utan att räkna med de fyra WHA-lagen som plockades in i ligan 1979).

Karlsson står +49 i plus/minus-statistiken, vilket är en förkrossande ledning mot övriga spelare. På andraplats ligger Vegas-spelaren Jonathan Marchessault på +37.

Vegas är redan klara för slutspel och det nystartade laget har dessutom säkrat divisionstiteln, vilket ger klubben hemmafördel i de två första slutspelsomgångarna.

-----

No more pages to load