William Karlsson. Foto: Michael Miller via Wikimedia Commons

William Karlsson närmar sig milstolpe

William Karlssons succésäsong fortsätter. I natt gjorde den förre HV-stjärnan sitt 36:e mål för säsongen i NHL. Nu närmar han sig den magiska milstopen på 40 fullträffar.

Inte sedan säsongen 2010/11 har en svensk nått milstolpen 40 mål under en och samma NHL-säsong. Då var det Daniel Sedin i Vancouver Canucks som stod för bedriften. Men nu är en annan svensk på god väg att spränga den smått magiska gränsen.

För när Vegas Golden Knights besegrade Philadelphia Flyers med 3–2 natten till tisdag höll sig William Karlsson framme för 36:e gången den här säsongen.

Den tidigare HV-forwarden nätade i powerplay i den tredje perioden.

– Det var inte precis något av de svårare mål jag gjort, men det var ett tag sedan jag gjorde några alls så det kändes fint att få sätta dit pucken, säger Karlsson till Sportbladet.

Fullträffen innebär att forwarden nu ligger delad nia på listan över flest gjorda mål under den första säsongen för ett expansionslag.

Och så var det ju det här med milstolpen på 40 mål …

– Nä, he he, så långt tänker jag inte. Nu är siktet inställt på 37. Sedan får vi se, säger Karlsson.

Golden Knights leder Pacific Division med sina 95 poäng. Tretton matcher återstår av grundserien för succélaget från strippen i Las Vegas.

Stjärnan lämnade isen – HV71:s svar efter nya skadan

-----

No more pages to load